úterý 3. května 2016

Na prvního máje, půda úrodná je!

A nám se doma ráno na prvního máje narodila čtyři májová - dokonce tedy prvomájová - koťata. Jejich máma se kočičí mámou stála poprvé v životě a tak si teď užívá i zvýšené péče od nás domácích.


Nevím, jestli je to pověra nebo na tom něco je, ale prý se říká, že májová koťata jsou hodně ohrožená starými kocoury. Proč, asi netřeba dospělákům připomínat! A tak jsme naší novorozené čtveřici umístili pelíšek do "šopy", aby si ti staří násilníci nemohli dovolit páchat zlo jen tak ...

Jestli jsou to kluci nebo holky, nevím, to zjistíme až později, každopádně se zatím mají čile k světu a až povyrostou, přidám ještě nějakou fotku. Pokud se najde zájemce už teď, ať se ozve a domluvíme se, až budou koťátka vhodná k odběru. Ušlechtilá rasa to není, ale tím, že jsem si mámu dovezl předloni jako podobné kotě z Velkého Dvora a táta je známý "černý fešák" z naší ulice, tak je kvalita rodu jistě zaručená. Naše Micina je výborný lovec a žádná myška, krtek nebo čermáček před ní neobstojí. To je ta přírodní daň za loveckou schopnost a dovednost!!!

                                                     (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat