pondělí 9. května 2016

Poosmé otvírání Hraběcí studánky. Zraje jako víno!

Už poosmé jsme se v neděli 8.5.2016 přesně v poledne sešli při malé slavnosti - Otvírání Hraběcí studánky. Jak vtipně poznamenal šanovský pan starosta Petr Škarek, pan hrabě Khuen-Belassi nám dal možnost se na tomto kouzelném místě scházet. A díky nápaditému vkusnému programu dostalo "otvírání" (v návaznosti na loňský a předloňský ročník) úplně novou dimenzi.


Taky krásné počasí přispělo k hojné účasti návštěvníků z širokého okolí a co mě těšilo zvlášť, družina božických občanů byla opět bohatá.
Pohádka O kohoutkovi a slepičce provedená jako dětský muzikál a nacvičená šikovnou a obětavou Markétou Kalinovou, nadchla všechny přítomné a dlouhé ovace po skončení nebraly konce.
U indiánského teepee byla řada "dílniček" a tak se zabavily i houfky malých návštěvníků. Tuto aktivitu zajišťovali naši staří známí z Kolonky - Vlaďka a spol. Moc díky.
Lukostřelbu u hájenky (druhdy paní Michalcové) jsem tentokrát vynechal. Nasedl jsem na kolo a jel k Božickému rybníku na "dorybnou". Bylo to tam perfektní, organizace akce profesionální, rybí hranolky špičkové a ještě jsem viděl, jak se Slávkovi podařilo ulovit slušného kapra (68 cm).

A příští rok bychom měli udělat vše proto, aby byly akce cyklistů, rybářů a otvírání studánky ještě lépe zkoordinované a návštěvníci mohli využít co nejpestřejší paletu nabídek. Bude to odměna pro všechny, kteří pro nás tyto pěkné akce kvalitně zajišťují.

Další foto přidám večer nebo zítra. Už se blíží nedělní fotbal.
               (lan)










Žádné komentáře:

Okomentovat