úterý 17. května 2016

Ze života obcí svazku Niva

Vloni v Boroticích "7v1"
Vzhledem k tomu, že se na hřišti v Božicích potkají v sobotu 21.5.2016 od 15 hodin soutěžní týmy ze všech obcí svazku Niva, určitě nezaškodí, když se podíváme, jak se žije u našich nejbližších sousedů a v řadě případů i partnerů různých akcí.


Zkoordinovat všechny akce se asi nikdy nepodaří, ale možná je škoda, když se potkali dva rybářské závody 7.5.2016. Jeden byl u nás na Božickém rybníku, druhý (o němž jsem se dozvěděl až v den konání) probíhal v Čejkovicích.
Také spolupráce fotbalových oddílů Božic a Čejkovic je dosti známá a hojně diskutovaná. Určitě máme v obou štábech o čem přemýšlet.
Mezi zprávami z Velkého Karlova mě zaujala noticka, že "zastupitelstvo neschválilo žádost Zifčákové Pavlíny pro umístění "pomníku" na parcele 2096. Docela by mě zajímalo, o jaký pomník se mělo jednat, že se k němu vedení obce postavilo zády. Možná oprávněně. Ono s některými kontroverzními pomníky je to opravdu obtížné, jak si určitě dobře pamatujete z Božic roku 1991.
V Pravicích úspěšně dokončili v roce 2015 splaškovou kanalizaci, na kterou se zjara 2016 začali občané napojovat. Řeší se však problém, který nastal odvoláním jednoho pravického občana ke kolaudačnímu řízení stoky A1.
Velmi živě se v Božicích diskutuje o borotické stránce věnované jubilantům. V Božicích nám bylo též přislíbeno, že se jubilea na tištěné stránky vrátí, ale zatím se tak nestalo ani v Novinách Niva, ani v Božickém zpravodaji.
Nejbohatší zpravodajství bylo poprvé v historii DSO Niva z obce Břežany. A že mají skutečně o čem psát a čím se pochlubit. Zaujal mě bilanční článek o desetileté činnosti Šachového klubu Břežany-Pravice, který připravil "hlavní hnací motor" břežanských a pravických šachistů Mirek Rachůnek. Taky zpravodajství ze IV. ročníku turnaje ve futsalu neboli sálové kopané je zajímavé a možná i lákavé pro příště i pro nás. Produkty včelařského kroužku vedeného Mgr. Ivanem Bohátkou jsem na vlastní oči viděl na výstavě betlémů v břežanském Zámku a obdivoval jsem je. Výrobky i mladé nadšené včelaře. Zajímavých zpráv z Břežan je tam ještě velké množství, vše odráží aktivní přístup paní starostky Jany Surovcové k oživení obce Břežany. Jen ten web, jen ten web ....

V Čejkovicích přivítali v rámci "sešlosti seniorů" známého brněnského herce Zdeňka Junáka a jak píšou odcházeli ve velmi dobré náladě. Taky aktivity Dámského spolku v Mackovicích jsou velmi rozmanité, tentokrát informují o masopustním veselí. A taky se budou letos premiérově podílet na pořádání Krojovaných hodů v Mackovicích 30.7.2016.

       (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat