pátek 13. května 2016

Fotbal: Díky Božicím bylo na Spartu vyprodáno!!!

Jedinečný zážitek jsme si ve středu v podvečer odvezli z fotbalového stadionu na Srbské v Brně. Už proto, že díky naší božické pětici byl zápas Zbrojovka - Sparta poprvé ve své historii zcela vyprodán. Na prázdné sektory nehleďte, ty se neotvírají.


Koupili jsme poslední lístky v předprodeji, takže jeden vášnivý fanda Zbrojovky na nás před vchodem závistivě pohlížel a vykřikoval: "Kde jste byli, když nás tady chodilo pár!" Měl pravdu ten nebohý muž, ale plakal na nesprávném hrobě! My přijedeme i příště, vážený fando, ale jedině na nový stadion Za Lužánkami! Na tu nedůstojnou hrůzu na Srbské už asi nikdy. Leda by tam v zápase krajského přeboru v roce 2025 (to budou Božice slavit 800 let první písemné zmínky o obci) hrály Božice zápas proti béčku Zbrojovky :-)!

Přes nesmyslně vysoké zábrany jsme viděli pěkný kulový, ale zato jsme dobře viděli na zbrojovácký "kotel", a to byl taky zážitek. Asi za to Zbrojovka zaplatí nějakou desetikorunu na pokutách, ale  kotel byl ve varu po celý zápas a občas nás dokonce hodně pobavil. Asi nejpůsobivější byl hasičský zásah, kdy se jednomu z ochránců zákona podařilo vodním proudem sestřelit jednoho z horkokrevných "kotlařů". Chvíli na to jsme se však docela nefalšovaně upřímně zasmáli, když jednomu z mužů v tmavě modrém upadla proudnice, voda se musela zastavit a požární útok skončil. Tak jako při okrskové soutěži v požárním sportu.

Výborné bylo, že jsme v závěru viděli nejen Lafatu, ale taky gól za zády Bičíka. Ovace nebraly konce a i po zápase  se ještě ze stadionu neodcházelo. Pro domácí přišla na řadu autogramiáda, my přespolní jsme se - opět nedůstojně - plížily ztemnělým hororovým pralesem (prý parčíkem) a drápali se do stráňky v nových božíhodových polobotkách!!!
Sečteno a podtrženo: Brno potřebuje nový stadion jako koza drbání, a to stadion za Lužánkami, a peníze na něj musí dát ber, kde ber! Když dopustilo v nedávné minulosti devastaci sportovišť Za Lužánkami, musí dneska penízky najít. Ne stavět nesmyslné další hypermarkety v Modřicích. (Já vím - město Brno tyto markety nestaví a Modřice se od Brna odtrhly ...).

         (lan)




























Žádné komentáře:

Okomentovat