pondělí 2. května 2016

Místní akční skupiny včera, dnes a zítra. Jak si stojíme my? (akt.2.5.)

Byl jsem dneska v Brně a tak jsem se na půl hodiny zastavil ve školícím středisku JMK na Cejlu, abych se podíval, jak bude vypadat dnešní prezentační akce místních akčních skupin (MAS) Jihomoravského kraje. Mezi osmnáctkou vystupujících byla i naše "Maska" Hrušovansko.


Z letmého navštívení nemůžu soudit, každopádně jsem viděl a slyšel dost podnětného. Chce to jenom obětavé a šikovné lidi. "Masky", které mají za sebou kolem deseti let činnosti, už mají sehrané týmy a je to vidět. Řada z nich při prezentaci informovala, že v letošním roce přibírají již třetího zaměstnance.
Hrušovanská MAS je teprve v plenkách. Určitě se brzy rozvine a přiblíží se ke svým zkušenějším sousedům (Živé pomezí Krumlovsko-Jevišovicko, Podbrněnsko, Znojemské vinařství a Mikulovsko). Potkal jsem tam jediný informační letáček a dva produkty - sýry Mlékárny Klíč a paštiky Konzervárny Novák z Hrabětic. Vše najdete na připojených fotografiích.
Ukázky výstupů tištěných a propagačních (pouze části) vidíte též na fotografiích. Řada MAS však již získala finance na projekty za milióny, a k tomu my se teprve hodně vzdáleně blížíme. Každopádně si myslím, že jeden pracovník v hrušovanské kanceláři nebude v blízké budoucnosti stačit. Má-li MAS Hrušovansko skutečně být funkčním spolkem.
                             (lan)




Tak zatímco MAS Hrušovansko se teprve rozjíždí, již řadu let existující ZSO Hrušovansko (Mikroregion Hrušovansko) se dále rozvíjí a právě vypisuje zajímavé výběrové řízení:



ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ OBCÍ HRUŠOVANSKO 
IČO: 70904391, sídlo: 671 67 Hrušovany nad Jevišovkou, nám. Míru 22, tel: 515229897 
 Oznámení o vyhlášení výběrového řízení 
ZSO Hrušovansko vyhlašuje výběrové řízení na pracovní místo specialista pro rozvoj mikroregionu

 Náplň práce: - administrativní činnost spojená s činností mikroregionu - komunikace s občany i starosty obcí mikroregionu - odborné poradenství Místo výkonu práce: Hrušovany nad Jevišovkou Požadavky na uchazeče: - min. SŠ vzdělání s maturitou - obor veřejná správa – výhodou - znalost mzdového účetnictví – výhodou - znalost anglického a německého jazyka - komunikativnost, samostatnost - práce s PC (office, excel) - řidičský průkaz sk. B Požadované dokumenty uchazeče: - strukturovaný životopis s fotografií - kopie dokladu o dosaženém vzdělání - kopie řidičského průkazu 
Pracovní podmínky: - pracovní poměr na celý úvazek na dobu určitou 3 roky - zkušební doba – 3 měsíce - nástup: červen 2016 
Podávání přihlášek: - do 16. 5. 2016 - písemně na adresu: ZSO Hrušovansko, nám. Míru 22, 671 67 Hrušovany n. J. nebo e-mailem: info@hrusovansko.cz - bližší informace: 515 229 897, info@hrusovansko.cz 
V Hrušovanech n. J. dne 28. 4. 2016. 

1 komentář:

  1. Připojeno oznámení o výběrovém řízení pro jiný spolek (Mikroregion Hrušovansko). (lan)

    OdpovědětVymazat