pátek 20. května 2016

Fotbal: V neděli vyzveme Rakšice. Opět máme na body

V neděli 22.5.2016 v 16:30 h vyzveme pod taktovkou zkušeného rozhodčího Zdeňka Kolesy na vlastním hřišti k odvetnému utkání IM SPORT OP fotbalisty Rakšic. Když jsme tam hráli na podzim foukalo a domácí byli po nějaké akci. To nám nahrálo a z Rakšic jsme si odvezli tři body. A jak to vidíme teď před blížícím se nedělním zápasem?


Změny v našem týmu nejsou hlášeny, leda by byl k dispozici zkušený Jaromír Jandásek nebo někdo z rekonvalescentů.

Připomenu pár postřehů z podzimního utkání:
Základem našeho dnešního úspěchu byl náš gólman Míša. Vychytal několik tutovek, v prostoru před brankou si to hlasitě dirigoval a neudělal dneska jedinou chybičku. Po vyrovnané první půlce, kde jsme měli v jejím závěru velké štěstí, jsme se v polovině druhé půlky chytli příležitosti a nakonec jsme překvapivě dali i vítězný gól.
IM SPORT OP: FC Rakšice - TJ Sokol Božice 1:2 (0:0). Naše branky dali Michal Topolčan a Honza Szabó.
Domácí vedli od 50´ ukázkovým gólem po průniku a sólu kapitána týmu Haška k delší tyči. Naše obrana mohla zpytovat své svědomí ...
V 69´ rozehrával nepříliš povedeným centrem Prochy, ovšem míč se dostal k Míšovi Top a ten umístil míč tak přesně k tyči, že si trošku otřesený oslavenec v brance domácích ani neškrtl! Najednou to bylo 1:1 a vše začalo znovu. Vyrovnání nás nejen nakoplo, ale vlilo nám do žil novou mízu a najednou se valil jeden náš pokus o útok za druhým. Zajímavý a dramatický fotbal pokračoval. Výbornými obranými zákroky se blýskl několikrát Rambo, hodně pomohl střídající David Švejdík, zcela ožil do té doby nevýrazný Honza K. Druhým nejlepším hráčemnašeho týmu (po gološovi) byl dneska Jara Jandásek. A byl to právě on, kdo stál u našeho vítězného gólu. Honza K. kopal v 79´ roh, tento centr napálil Jara do tyče a odražený míč umístil připravený Honza Sz. hlavou do branky zkoprnělých domácích. Vedení 1:2 jsme už udrželi do konce zápasu.
Po zápase zaznívala otázka, do jaké míry se na výsledku a na výkonu domácích podepsala jejich sobotní oslava třicátin jejich gólmana. Upřímně řečeno, nám to může být úplně jedno! Že byla domácí muška vychýlená? Že to někteří nedali fyzicky či technicky? No problem pro Božice ...
My jsme nastoupili sebevědomě a koncentrovaně, jak se na důležitý zápas okresního přeboru sluší a patří. Snad jenom zůstává otázkou, co se stalo s kolenem mladému Lopíkovi během úvodních deseti minut a kde zůstal jeden z našich hráčů, pro něhož vezl vedoucí mužstva zánovní kopačky?
Máme aktuálně poměrně široký kádr hráčů a tak jsme schopni se vypořádat i s nenadálými zraněními, pracovními výpadky či jinými překážkami startu našich hráčů.
Dlouho jsme si říkali, že nám dneska asi bude citelně chybět Lopík st. (zranění svalu z minulého zápasu), ale naše konečné vítězství tyto chmury zahnalo do říše zapomnění. Konec dobrý, všechno dobré!


O posledním vystoupení týmu Rakšic v Hostěradicích jsem si na rakšickém blogu http://joomleague.raksice.cz/ přečetl toto:
Hostěradice - FC Rakšice
3 - 2  ( 1 - 1)
Sestava:                                                  Černý Milan
   Reksa Daniel      Sobotka Tomáš     Šedrla Pavel     Novotný Jan
    Janda Martin       Machotka Pavel     Hašek Luboš     Erkol David
Lang Petr               Šedivý Jaroslav
Střídání: 58. min Malý Petr za Erkola, 76. min Šedrla Petr za Machotky
Branky: 3. min Kadlec 1-0, 12. min Martin Janda 1-1, 46. min Procházka T. 2-1,
            60. min Procházka T. 3-1, 84. min Petr Lang 3-2.
Komentář: Našim komentátorům zřejmě s přibývajícími prohrami došel nejen humor, ale i chuť napsat alespoň pár věcných vět. Neviděl jsem zápas, proto použiji zdroj z VZ OFS Znojmo, to jest, co o zápase napsal někdo z domácích funkcionářů. Podotýkám, že nejspíš autor onoho komentáře odešel domů nebo na pivo ještě před koncem zápasu, když opomenul branku Langa na konečných 3-2, tomu odpovídá i skóre 3-1 ze stejného zdroje.Také možná ztratil pojem o čase, když 9 minut, které dělilo 1. a 2. branku zápasu, označil termínem do přestávky.
Komentář VZ OFS Znojmo: Domácí dobře začali, do vedení se dostali po gólu Kadlece. Hosté ještě do přestávky stačili vyrovnat Jandou. Druhá půle se hrála pod taktovkou Hostěradických, když přidali na důrazu. Z mnoha šancí proměnili dvě, střelcem obou branek se stal Tomáš Procházka.
Doplním: Zaslechl jsem, že za stavu 3-2 šel střelec druhé branky Rakšic Lang sám na brankáře, ale šanci neproměnil.
Napsal(a)
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Zajímavé, co se všechno může stát. Nezbývá, než abychom to my komentátoři pořád hlídali a uváděli na pravou míru. My jsme hráli v téže době v Mikulovicích a domácí zástupci oddílu pro změnu neposlali na OFS komentář žádný!!!!
     (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat