pondělí 9. května 2016

Fotbal: Vyrovnat už jsme nestihli (akt.9.5.+foto)

Vojta likviduje penaltu ...
Nedělní zápas IM Sport okresního přeboru sliboval pěkný fotbal a stovka diváků byla zvědavá, jak se dneska ukážeme. Drželi jsme se, ale zbytečné chybky nás připravili o lepší výsledek.
Božice - FK Znojmo B 1:2 (0:1).

Hosty poslal do vedení v 18. minutě Dušek po zaváhání naší obrany. Ve 48. minutě zvyšoval Poláček po volném přímém kopu a vítězství mohli pečetit v 52. minutě. Penaltu však náš gólman Vojta Bačo vyrazil na břevno a poté kryl. Snížili jsme v 84. minutě Pavlem Ležákem, ale vyrovnat se nám už nepodařilo. Technicky dobře vybavení hosté těsné vítězství uhájili.

Sestava Božic: Vojta Bačo - David Švejdík, Roman Šob, Jan Kudlička - Zdeněk Chrenovský - Miroslav Gabrhel, Jiří Pavelčík, Karel Vávra, Patrik Ležák - Pavel Ležák, Jaromír Jandásek. Střídali: Petr Procházka (v 22´ za zraněného Mirka Gabrhela) a Vojta Maruštík (v 78´ za Patrika Ležáka). Na lavičce ještě Radek Šob a Bronislav Horáček. Trenér Bronislav Juřica, vedoucí mužstva Milan Šperka, hlavní pořadatel Michal Topolčan.

S Jarou na hrotu útoku vedle Lopíka jsme udeřili hned v úvodu, ovšem střela Lopíka ml. byla pouze lehkým pozdravem hostujícímu gólmanovi. Ve 2´ jsme si útok zopakovali po lince Kája - Jara - Žap (dneska neobyčejně razantní jako za starých dobrých časů ...) - ten centruje Jarovi na hlavu - a ten těsně minul!!! Vypadá to s námi nadějně.
Míč chytá Vojta, kolem půlky je náš hráč faulován, VPK kope Žap, posílá Honzovi, ale je z toho jen aut. Výbornou poziční práci ukázal v 8´ Jura. Odebral soupeři s přehledem míč a naservíroval jej Lopíkovi st. Ten dal obránci jesle, ale střela měla slabou razanci a gólman ji bez problémů zneškodnil. Opět je faulován Lopík st. za půlkou, kope Jura, posílá Žapovi, ten na Jaru a Jara nůžkami přes hlavu posílá míč na horní síť. V té době nám "spadla" elektrika (někde na poli poslal vítr fólii na dráty a půlka Božic byla na pár minut bez energie). A zatímco jsme se zabývali tím, že nejde proud, tak  se Lopík proháčkoval až do vápna, tam padá - a světe div se: píšťalka sudího Strapiny zůstává němá! Lopík se tváří znechuceně, my diváci taky. Po 10´ se začíná hrát víc u nás. Hosté jsou techničtější, hrají s přehledem, dobře zabezpečenou obranou, spolehlivým brankářem a nebezpečnými rychlými tykadly vepředu. Na to si musíme dávat pozor. Ještě jednou zakládáme postupný útok po faulu na Lopíka st., který zakončujeme opět nedůraznou střelou, tentokrát z Jirkovy kopačky. Hosté v 15´ přestřelují naši bránu a z protiútoku, kdy se Jara prodral mezi dvěma hráči FK a zakončuje pěknou střelou, kterou gólman kryje, se blíží "hodina H". V 17´ odoláváme těžkému závaru před naší brankou a po chvíli se na nás hrne další útok. Náš stoper vybíhá a nikým nehlídaný hráč, který do volného prostoru nabíhá, nám dává první gól. Tak trošku smůlovatý, zbytečný gól - stav je 0:1.

Otřepali jsme se a jdeme do útoku. Lopíka st. však zastavuje praporek AR A. Coufala. Mávl ofsajd, který nebyl ... a nám zastavil nadějný útok. Trošku nám zatrnulo ve 20´, ale Vojta nakonec situaci vyřešil. A hned nato zabránil téměř jisté gólovce dvou volných hráčů. Ve 24´ odstupuje Mira, který si zranil stehenní sval v neohroženém souboji o míč a srážce se soupeřem. Několik minut je hra taková neurovnaná, čemuž přispívá svými verdikty i sudí. V 27´ kryje Vojta nebezpečný přímý kop. Opět se střídají naše a soupeřovy útoky - blýskl se svým zákrokem Vojta ve 30´, kdy nebezpečnou střelu vyrazil nohama. Nepotrestaný zůstal faul na Jaru na hranici vápna v 31´. Pohlednou fintou obešel ve 32´ Lopík ml. soupeře, poslal míč Jurovi a ten zakončil pěknou střelou, byť šla těsně vedle. Vysloužila si však potlesk diváků a hlasité povzbuzování. V té době hrajeme lépe, vytváříme si i šance. V 33´ se krásně uvolnil Kája, dostal se do pozice a pálí - bohužel trefil probíhajícího clonícího Jaru do obličeje. Otřesený Jara zůstává chvíli ležet ve vápně soupeře. "To šlo do brány!" Škoda.
Rozehrávku po faulu na Honzu zakončuje levačkou těsně mimo Prochy. "Špáco, pěkná!" Po dalším faulu na Lopíka se konečně objevuje v rukách sudího ŽK pro hosty. Žap centruje "do vohně", ale Jarovi cloní Lopík ml.! Tyto minuty nás trošku vyčerpaly a přišly minuty pro hosty. Vojtu prověřil nestárnoucí Samek a ještě jednou musel v nebezpečné situaci prokázat svoje kvality Vojta.

Po přestávce jsme se pomaleji rozehrávali, faulem před vápnem zastavil Kája útok FK. Na VPK jsme nereagovali dobře a dostali jsme druhý gól. Ve 48´ tak prohráváme 0:2
Hosté se snažili technickou hrou mít míč pod kontrolou, my jsme museli bojovat. Žap potáhl míč až k čáře a z nulového úhlu poslal míč gólmanovi a přímák téměř z rohu kopal Jirka. Rychlého Samka zastavil v 52´ lehkým dotykem Roman ve vápně. Samek ví, jak se má ve vápně padat a sudí ukazuje na značku pokutového kopu! Špatně kopnutou penaltu vytahuje Vojta prsty na břevno a odražený míč potom v kontaktu s dobíhajícím hráčem bezpečně kryje. "Výborně, Vojto!" Vojta zůstává otřesený ležet, ale sudí nereaguje. V 59´ končí souboj o míč znojemskou gólovkou, ale výborný Vojta vyráží nohama nad naši branku!!! Naše pohledná akce nebyla bohužel zakončená brankou. Nejdřív to Jara pustil a pak Kája centroval místo střely! "Je na velkém vápně, má to napálit po zemi!" Sporný byl verdikt sudího v 62´. Po Jurově přímém kopu měl gólman míč mezi nohama, naši doráželi, ale sudí foukl faul. Asi na gólmana ... Na naše postupné útoky odpovídali hosté rychlými nebezpečnými protiútoky. Ještěže máme Vojtu v brance. Příkladem našeho útoku byla situace v 65´. Honza zakládá útok, posílá Jarovi, ten dává Prochymu, ten předává Kájovi, po něm má míč Jirka a Žapovi míč odskakuje! A bylo po akci. Žap svůj pokusil zopakoval v 66´ pěknou dalekonosnou střelou. Po dlouhé době vzrůšo! V 69´ kopali hosté svůj první dnešní roh! Do brejku jde Jara. "Zasekni a podívej se!" Přihrávka Lopíkovi však neměla oči ... I hosté rozehráli nebezpečný protiútok, ale v naší bráně stál dneska stoprocentní Vojta. Náš postupně zdlouhavý útok v 74´ začal Žap. Následovali Jura - Kája - Žap - Lopík st. - Jura - Kája - Prochy - Honza - posílá do vápna Jarovi - a ten tísněný obráncem fauluje. Za chvíli jsme opět před znojemskou brankou, tentokrát zakončuje s potleskem diváků z otočky Prochy. A ještě jednou je v pěkné akci Prochy. Dneska nás docela příjemně překvapil. Už je to z naší strany na spadnutí!!!
Běží 84´ perfektně na milimetr přesně centruje dnes rovněž dobře hrající Žap a Lopík bezpečně uklízí míč do hostující branky a snižuje na 1:2. Konečně jsme se dočkali.
 A teď hurá pokusit se vyrovnat. Jsme na koni a mohlo by se zadařit. Posíláme do hry svěžího Vojtu M. a máme k dispozici VPK z půlky za ruku hostů. Jirkův přímák způsobuje zmatek v brankovišti a máme z toho roh. Rozvíjíme další útok, ale Kája končí v zámezí. Hosté se ze sevření vymanili až v 89´a chvilku nás trápili. Bylo jasné, že na skóre už se dneska nic nezmění.

Hosté byli technicky vyspělí a hráli s přehledem, prakticky bez chyb. My jsme ale dneska ukázali, že fotbal hrát umíme a zlepšený výkon z Hostěradic jsme minimálně zopakovali. Příští neděli jedeme do Mikulovic a určitě nejsme bez šancí.

     (lan)

























Žádné komentáře:

Okomentovat