pondělí 2. května 2016

Prvomájová výsadba stromů do Aleje života

Velmi pěknou tradici jsme založili v loňském roce v obci Božice. Vždy prvního května se zde vysadí za nově narozené děti mladé stromy do Aleje života. Pod patronací spolku Větvení z.s., společnosti BoBeCo s.r.o., obce Božice a za významné podpory dodavatele stromů společnosti Wotan Forest, a.s., provoz Budišov požehnal vloni novou alej lechovický farář Marek Orko Vácha.



V letošním roce pak na prvního máje do ní přibylo osm nových dubů za kluky a sedm čerstvých lip za děvčata. Kolem nedávno rekonstruované výklenkové kapličky v místní části Zámlýní a podél řeky Jevišovky se tak vytváří nová přírodní scenérie, která bude nejen pěknou ozdobou Božic, ale i významným krajinotvorným prvkem.
Pořadatelé do budoucna počítají i s tím, že bude možné provádět výsadbu stromů formou koupě kuponů na webových stránkách Větvení, z.s. nebo přímo v božickém Koloniálu společnosti BoBeCo, s.r.o., tak jako tomu bylo v loňském roce, kdy se kupony daly koupit přímo při sázení. 
"Další stromy se letos sázely díky kuponům z loňska, takže jsme letos sadili celkem 10 dubů a 11 lip," informoval mě hlavní organizátor akce Bohuslav Bernard a dodal: "Už nyní se těšíme na příští 1.květen, kdy budeme sadit další stromy do Aleje života." 
                                 
                       (lan)
Foto: Archiv Bohuslava Bernarda


















3 komentáře:

  1. A co ty špatné stromy z loňska?Už se vyměnily?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě! Už to určitě víte, ale potřebujete si rýpnout, že?

      Vymazat
    2. Nevim,šlo to mimo mě.Chtěl jsem to vědět jen abych mohl chodit zalévat tak jako dřív.P.Bojda

      Vymazat