sobota 21. května 2016

Život kolem nás v polovině května

Nejen hrou a zábavou, ale i prací živ jest člověk dnešní doby. A taky si občas přivodí zbytečné problémy. O tom všem je dnešní obrazové zpravodajství z Božic.


Dokončuje se úprava nového dětského hřiště kvalitním oplocením, zatepluje se fasáda obecní ubytovny (bývalé knihovny), hledá se poštovní doručovatel ranního rozvozu (ranní roznášky) denního tisku a policie v pátek odpoledne po celé vsi intenzivně hledala dealery drog!
Naše koťata se mají čile k světu, i když pořád nevím, kdo je holka a kdo kluk a naši vnuci byli nadšeni z nového dětského hřiště. Jedno z koťat bude určitě kocourek, má zlý kukuč, prská a cení zoubky, na dětském hřišti se pořád pracuje, doufám, že v pravém rohu bude postavena pergola nebo spíše altánek, jelikož pobyt na prudkém slunci je nebezpečný. A ještě by tam měly být dvě houpačky.
naši pozornost upoutala pasoucí se koza rohatá a taky cykloturistická rodinka. Škoda, že Božicemi projížděli kolem půl dvanácté a zmrzlina u Kudličků otvírá ve dvanáct. Dneska smetana a višeň. Už ji mám.
Na hřišti fotbalovém se vše chystá na odpolední mezivesnickou soutěž "7 v 1", z lesoparku je slyšet havrany a u druhé budovy kláštera už stojí lešení. Chlapi z firmy Ryšavý dělají i dnes. Kdo měl v Božicích jahody pod fólií, začíná sbírat jahody již tento víkend.
Dorost jede odpoledne do Hostěradic a rybáři jsou na závodech v Břežanech. Poutač v Údolí lásky stále zeje prázdnotou ...

                 (lan)

























Žádné komentáře:

Okomentovat