neděle 29. března 2020

Co řeší starosta Hodulík ve Vyškovci?

Možná jste v dnešních Událostech na ČT1 taky sledovali reportáž z bělokarpatských Kopanic, konkrétně z obce Vyškovec. Ti starší a znalí ví, že že z kopaničářských vesnic Žitková, Starý Hrozenkov, Vyškovec a Vápenice, pochází hodně současných obyvatel našich Čejkovic a Mackovic. Proto nám ani jméno starosty obce Vyškovec Hodulík nepřijde neznámé.


A proč se reportéři zpráv vydali do Vyškovce? No proto, že tam v současné době bojují s neukázněnými slovenskými řidiči, kteří odmítají respektovat současný zákaz volného pohybu přeshraničního styku mezi Českem a Slovenskem.
Samotný starosta říká: "Asi budeme muset na té silnici vykopat příkop, aby tudy přestali jezdit!" Oficiální přechody jsou hlídané, místní jezdí po loukách a polních cestách. Rádi by, ale současné Česko je jak "zamřížované zrcadlo" a nikoho cizího k nám nechce pustit. Ani po polních cestách. To v íte, koronavirus se neptá....
Český premiér Andrej Babiš tak paradoxně zakázal svým slovenským krajanům, aby mohli k nám na Moravu a dále do Česka. Jsou to fakt divný časy....Věřme, že brzy skončí.

Celou reportáž najdete např. na https://www.o2tv.cz/tv/porad/26621511/prehrat/ - přibližně mezi 26 - 28 minutou.

             (lan)

Rozčilený slovenský řidič u improvizovaných zátarasů.
Jak vystřižené ze Sedmi statečných!

Žádné komentáře:

Okomentovat