čtvrtek 26. března 2020

Dyjákovičtí fotbalisté ruší velkou červnovou akci. Co my v Božicích?

V roce 1985 byly tradiční krojované
hody koncem září....
Nouzový režim a striktní regulace shromažďování většího množství lidí než dva, k tomu nekompromisní slova prof. Prymuly, že jako poslední budou uvolněny společenské a sportovní akce a bude umožněn návrat školáků a studentů do škol nevěstí nic dobrého, a tak se pořadatelé všeho možného již rozloučili s prvním pololetím roku 2020 a ohlížejí se po konci prázdnin a počátku podzimu.


V Dyjákovicích tak tento týden oznámil místní fotbalový klub Ajax, že se letos nebude konat tradiční Pohár s vystoupením čtyř hudebních skupin v sobotu 20. června 2020.

No a vlastně tím naznačili, že i božičtí pořadatelé letošních krojovaných hodů by se už teď asi měli poohlédnout po novém termínu místo plánovaného víkendu 26.a 27. června.

Jeden či dva se nabízejí a to přímo spojené s dávnější tradicí. Když jsem přišel do Božic, "pendlovaly" tady dva termíny hodů - buď první víkend v září nebo poslední víkend v září. Dokonce se pamatuji, že jednou z toho byl šot i v Jihomoravském večerníku (!) Kulturní pracovnice Eva Kunová (tenkrát ještě Cupalová) byla člověkem na svém místě a koordinovala a připravovala kulturní kalendář skutečně pestrý a bohatý a neváhala s pořadateli domlouvat i co nejvhodnější termíny akcí. Takový člověk nám dneska v obci citelně chybí, kulturní komise je nepružná a zabývá se spíš něčím jiným ...

Dívám se do kalendáře a vidím tam krásné termíny na přelomu srpna a září, kdy bývá ještě velmi pěkné a teplé počasí a venkovním hodům by nic nemělo bránit. Takže, co si vybereme? Víkend 29.a 30. srpen nebo 5. a 6. září 2020? To víte, i kapely čekají, až budou moci zase vystupovat a určitě budou víc hrát než odpočívat a občerstvovat se! :-)

                                      (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat