sobota 21. března 2020

Příklady hodné následování (akt.22.3.)

Znojemská Oděva šije dnes od rána
roušky z antivirového materiálu
Znojemský místostarosta se dnes velmi pochvalně vyjádřil o přístupu výrobního družstva Oděva Třebíč, provozovna Znojmo, Horní Česká. Oděvu znám, neboť tam dlouhou řadu let pracovala taky moje manželka a už tenkrát se tam na čas a peníze nehledělo. Prostě když bylo třeba, tak se šlo do práce a makalo se. Je dobře, že tento duch odpovědnosti v Oděvě zůstal. Jakub Malačka píše:


I když je víkend, šičky z výrobního družstva Oděva nám už od 5:00 hodin šijí roušky 😷 z antivirového materiálu, který jsme včera dodali. Slovy nejde vyjádřit, jak jsem vděčný za takové činy 🙏. Přinesl jsem jim alespoň něco na posilněnou 🍩.
Děkujeme 👏👍.
                                                                   Jakub Malačka

A využiji i pochvalných slov božického místostarosty Jiřího Čady, která jsem právě našel na FB:
Ještě bych rád poděkoval všem dobrovolníkům, kteří šijí a rozdávají roušky, starají se o seniory ve svém okolí a jinak pomáhají v této nelehké situaci. Nerad bych na někoho zapomněl a proto jmenovat nebudu, byl by to dlouhý seznam.... Všem moc díky
Jiří Čada

Další pochvala znojemského starosty Jana Groise míří k vietnamské firmě VietHouse. Současně s pochvalou ještě připojuje prosbu:



Právě jsme dodali 1km látky s nanovláknem, abychom rozjeli plynulou výrobu roušek ve VietHouse. Dále máme zajištěnou dodávku několika tisíců roušek v průběhu příštího týdne.
Často se mě ptáte, proč nedostanete od města roušku? Teď budu brutálně upřímný. Prioritou budou zdravotníci, záchranáři, sociální služby, policie a hasiči. Tito lidé podstupují mnohem větší riziko než my ostatní a jsou v první linii. Nám ostatním v této fázi stačí dodržovat karanténu a mít přes ústa šálu, šátek atd.
Teď vám popíšu realitu, jak to chodí na trhu s rouškami a respirátory. Většinou je to tak, že 4 z 5 nabídek jsou podvod. Cena jednorázové roušky, která dříve stála 50 haléřů, se teď pohybuje kolem 20 Kč, najdou se i tací, kteří se nestydí říct si o 100 Kč. Kontaktovali jsme výrobce přímo v Číně, kde jsou schopni dodat potřebný materiál. Problémem je však doprava, která trvá dlouho. To jsou hlavní důvody, proč říkám, že uvěřím, až roušky uvidím u nás.


Pokud máte doma lékařské roušky a respirátory, prosím darujte je lékařům. Nám stačí obyčejné látkové roušky a jim pomohou mnohem víc.

Žádné komentáře:

Okomentovat