pondělí 16. března 2020

Výzva vedení Obce Božice

Vážení spoluobčané,
na základě usnesení vlády České republiky o vyhlášení nouzového stavu pro území České republiky z důvodu ohrožení zdraví v souvislosti s prokázaným výskytem koronaviru přijímá obec Božice tato následující další opatření a doporučení:

- omezení provozu obecního úřadu pro styk s veřejností – úřad bude pro veřejnost přístupný pouze v pondělí od 9.00 hod. do 11.hod. a středu od 14.00 hod. do 16.00 hod. Žádáme tímto občany, aby navštěvovali obecní úřad pouze v nezbytně nutných případech, které nelze vyřídit elektronicky nebo vyřídit v následujícím období. Jde o naplnění základní zásady, aby docházelo k minimu kontaktů mezi občany. Vaše dotazy a případné požadavky řešte prosím přednostně telefonicky, e-mailovou poštou nebo písemně. Platby můžete poukazovat převodem na bankovní účet. Veškeré potřebné kontakty a další údaje naleznete na webových stránkách www.bozice.cz
- obecní kuchyně zůstává v provozu, od pondělí 16.3.2020 není možná konzumace obědů v jídelně, pouze odběr jídla do vlastních jídlonosičů u výdejního okénka. Od úterý 17.3.2020 do odvolání je možno odebírat obědy pouze prostřednictvím rozvozu do domácností. Rozvoz v době této mimořádné situace nebude zpoplatněn.
- Ministerstvem zdravotnictví je nově zřízena informační linka 1212, další informace naleznete na web. stránkách https://koronavirus.mzcr.cz/

Omezte prosím Vaši účast na místech, kde se shromažďuje více lidí, dodržujte nařízení a doporučení všech institucí. Buďte uvědomělí, pouze sebekázní a přísným dodržování všech pravidel a nařízení můžeme společně účinně bojovat proti šíření této nemoci.
Děkujeme za Vaše pochopení, odpovědný přístup a trpělivost.

4 komentáře:

  1. Z výzvy Obce Božice ze dne 16.3.: Omezte prosím Vaši účast na místech, kde se shromažďuje více lidí, dodržujte nařízení a doporučení všech institucí. Buďte uvědomělí, pouze sebekázní a přísným dodržování všech pravidel a nařízení můžeme společně účinně bojovat proti šíření této nemoci. Děkujeme za Vaše pochopení, odpovědný přístup a trpělivost.

    OdpovědětVymazat
  2. Na webu obce se objevilo sdělení, že byl zrušen Božický košt plánovaný na Velikonoční neděli 12. dubna.

    OdpovědětVymazat
  3. Splatnost poplatku za psa je 31.03.2020 zaplatit lze převodem z účtu, dle níže uvedených údajů: číslo účtu 2529741/0100 poplatek je výši 50,- Kč/rok za jednoho psa a každý další pes 100,- Kč/rok
    var. symbol je číslo složené z čísla popisného + 1340 (např. 9991340)

    OdpovědětVymazat
  4. Město Znojmo: ‼️ ZMĚNA PROVOZU ÚŘADU ‼️ Pro všechny budovy úřadu (Obroková, nám. Armády, Pražská) platí od pondělí 16. března do úterý 24. března 6:00 následující provoz:
    ▪️ Všechny budovy úřadu budou pro veřejnost uzavřené.
    ▪️ Ruší se veškeré plánované schůzky s veřejností, porady, komise a výbory; přesouvají se nejdříve na období po 24. březnu.
    ▪️ Výkon agendy státní správy bude v pohotovostním režimu až do 24. března do 6:00, s výjimkou případů, ve kterých by toto omezení výkonu státní správy mohlo ohrožovat zdraví nebo majetek občanů.
    ▪️ V provozu proto zůstanou veškeré standardní telefonické kontakty na jednotlivá pracoviště městského úřadu.
    ▪️ Podání občanů lze ale činit výhradně dálkově, tedy prostřednictvím pošty, datových schránek nebo elektronicky se zaručeným elektronickým podpisem, přes Portál občana případně přes e-podatelnu.
    ➡️ Pozn. speciální web www.opat

    OdpovědětVymazat