čtvrtek 7. ledna 2021

Čerstvé informace jihomoravského hejtmana k očkování

 


Čerstvé info k očkování na jižní Moravě podává hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL). Mj. informuje o spuštění testovacího provozu očkovacího centra na brněnském výstavišti.

👉Příští týden spouštíme jako první kraj testovací provoz očkovacího centra na výstavišti. Vyzkoušíme, jak to funguje. S lékaři, sestrami a administrativními pracovníky rozebereme celý proces do šroubků a systém vyladíme. Výsledky pak pošleme ostatním krajům a vládě, ať jsme všichni nachystaní, až to bude ve velkém na ostro. Maximální možná kapacita tady je až tři tisíce denně.
👉V JMK půjdeme cestou očkovacích center. Nemocnice by to nemusely kapacitně zvládnout a navíc bychom je zablokovali. Vyhneme se problémům s logistikou, parkováním atd. Kromě velkého centra v Brně na výstavišti se počítá s okresními centry v Blansku, Břeclavi, Vyškově, Hodoníně a Znojmě.
👉Příští týden vyjdou první očkovací týmy do domovů pro seniory očkovat klienty i personál. Celkem to je tři a půl tisíce klientů a dva tisíce zaměstnanců. Týmy pomůžou sestavit jak z fakultních, tak z krajských nemocnic.
Všichni se držte a snad jsme na cestě, jak to všechno zvládnout.
Jan Grolich

Žádné komentáře:

Okomentovat