úterý 19. ledna 2021

Znojmo s novým starostou, ale staronovým místostarostou

U mikrofonu nový znojemský
starosta Jakub Malačka

 Politické "škatule, škatule, hejbejte se" se včera ve Znojmě trošku proměnily v takový selankovitý kýč. Sledoval jsem zasedání na kanálu youtube, takže jsem viděl i slyšel. Čtu si teď komentáře všech aktérů na FB a oceňuji to, co bylo patrné i včera: politickou i lidskou slušnost a korektnost. Nikdo nebyl ostrakizován, nikdo nebyl haněn a ponižován. Kdo byl navržen, byl zvolen. Kdo končil, bylo mu poděkováno.


Nová koalice dostala zelenou a má teď rok a tři čtvrtě možnost ukázat, co z bohatého a nabitého programu se jí podaří rukou společnou a jednotou nerozbornou splnit.

Že na stole přistanou i "jablka sváru", je skoro víc než jisté. Za všechny takové případné neuralgické body bych uvedl jeden, a tím je "bazén".

Na jednání zastupitelstva vznesl Pavel Nevrkla (Piráti) dotaz ohledně přesunu krytého bazénu. Nová koalice má prý ve svém programovém prohlášení zahrnutou novou nezávislou analýzu, která posoudí výhody a nevýhody tohoto přesunu. Piráti se budou snažit prosadit, aby konečné rozhodnutí, jestli přesunout bazén či nikoliv, bylo přenecháno budoucímu zastupitelstvu nebo bylo rozhodnuto v referendu občany, kteří budou mít dostupné všechny podstatné informace a analýzu.


Doufám, že tato malá krabička bude též
instalována v nově budované zasedačce
u nás v Božicích :-)




(lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat