čtvrtek 7. ledna 2021

Paní z Bulharska pomohli v Hrušovanech n.Jev. Bloudila i Božicemi (akt.)


Jistě si i z Božic vybavíte vysokou štíhlou paní v pestrobarevném "ponču", která zdejší krajinu brázdila v průběhu posledních měsíců. Působila tak trochu jako "polednice" ze známé Erbenovy balady a trošku jako "noční můra z Elm Street". Setkání s ní - třeba v obchodě - bylo jen pro silné nervy. Její příběh má nakonec nečekaně dobré vyústění. Píše se o něm na FB Města Hrušovany n. Jev.  

LIDÉ BEZ DOMOVA
Všechny nás velice tíží osud lidí bez přístřeší, kteří jsou v našem městě. O většinu se přes vánoční svátky postarali jejich příbuzní. Zůstala zde paní z Bulharska, která tady nikoho nemá.
Za velké pomoci paní Elišky Strýčkové a Oblastní charity Znojmo se podařilo zajistit pro tuto ženu umístění do Armády spásy v Brně. Dnes jsme jí po domluvě s pracovnicí Armády spásy zakoupili jízdenku do Brna, kde si ji vyzvedne terénní pracovník.
Jsme rádi, že se nám tato "záchranná" akce povedla.
Eliška Volná

P.S. tento příběh by si měli přečíst všichni, kdo si myslí, že sociální služby a charitativní organizace a jiné neziskovky na nic nepotřebujeme a rozhodují o jejich finančních podporách.

Žádné komentáře:

Okomentovat