pátek 22. ledna 2021

Muzikantské osobnosti známé i z Božic ke covidu

 

Brněnský muzikant a aktivista
Roman Horký se skupinou
Kamelot v Božicích v
červnu 2015

V řadách známějších osobností jsou i dvě, které v minulých letech vystupovaly v Božicích. Tou známější je zpěvačka Ilona Csáková, tou druhou kytarista, zpěvák a frontman brněnské skupiny Kamelot Roman Horký.  



Ilona Csáková před několika lety potěšila srdíčka klientů božického Domova pro seniory a Roman Horký s Kamelotem potěšili ouška fanoušků božické kopané při oslavách 60 let trvání fotbalového oddílu TJ Sokol Božice před 6 lety.

Dnes vydali společné prohlášení, z něhož několik myšlenek cituji:

Jen proto, že jsme přijeli říct a zazpívat vlastní názor, jsme opět terčem posměchu, plivání jedovatých slov a odsouzení. Toto hanění zaznívá z úst důvěřivců ve vládní nařízení, kteří do nás buší „holí hnusu“ jak hluší do vrat. 

Myslíme si ale, že jít podpořit a zazpívat dosud nezlomeným a slušným lidem z přesvědčení je naším právem. My přece společně nepopíráme covid-19 a neříkáme, že neexistuje! 

My zásadně nevěříme v to, co nám naše vláda provádí, a že ji k těmto skutkům vedou jen humánní pohnutky. 

My nikdy dobrovolně nevstoupíme do otroctví a pojedeme podpořit další shromáždění a manifestace, kterých bude jistě přibývat. Dávno nemáme strach, že nás za to někdo vyhodí z práce…

Vládu občané musejí poslouchat, nám ale lidé dokážou naslouchat. To se teď ale vůbec nehodí do současných mocenských her. Nejen oni, ale i my víme, jak se dělají PR kampaně. Máme jich za sebou, v souvislosti s naším povolání, desítky. Také víme, že stokrát opakovaná lež se stává pravdou… Proto jdeme společně za hlasem srdce a svobody, kterou si nechceme nechat vzít. Nechceme být občany druhé kategorie jen proto, že si odmítáme do těla vpustit neprověřenou vakcínu, která může být pro některé jedince mrzačící či smrtelnou. V Norsku, Dánsku, Izraeli, Itálii i jinde o její „nezávadnosti“ již vědí své.

......

Se zlem se bojuje a zápolí od nepaměti. My věříme, že nakonec dobro zvítězí. Stejně jako v pohádkách, které nám mámy četly před spaním. 

Naše Ilonka v Domově Božice v roce 2013


Žádné komentáře:

Okomentovat