středa 13. ledna 2021

Mají smysl informace o počtu nakažených covidem? V Božicích počet dále stoupá


 Na jaře volaly místní samosprávy, že by chtěly vědět, kdo v jejich obci je nakažený covidem. Narazily na zákon o ochraně osobních údajů. Možná si i vybavíte starostu Dyjákoviček, který přes tyto okolnosti, zveřejnil počty nakažených v jeho obci. Tak pokoutně jsme se dozvídali o dalších nakažených třeba v Hodonicích, Hrádku i jinde. Vláda nakonec podlehla a každé tři dny aktualizuje mapu nakažených v celém Česku. Momentálně mně to však přijde docela problematické. 

No řekněte, k čemu je nám údaj ze včerejška (12.1.), že počet nakažených v Božicích stoupl na 35 osob, když nevíme, jestli je ohnisko nákazy v nějakém konkrétním místě (pracovišti), nebo v rodinách? Co je nám platné, že se dále stresujeme, když nevíme, jestli už covid neklepe zrovna na naše dveře? 

Aktuálně se nejvíc hovoří o počtech očkovaných. Vláda taky vysílá nesmělé signály, abychom se registrovali na očkování a až na nás přijde řada, tak se nechali očkovat. Frontman skupiny Olympic Petr Janda to říká jasně: „Oni tomu říkají svinstvo, tak já nevím, no... Lepší si nechat píchnout svinstvo, než zemřít.“ 

A tak si tak říkám, jestli by nebylo od naší vlády moudřejší, kdyby nařídila zveřejňovat, kolik občanů té které obce se nechalo očkovat. Co říkáte? Aha, naše vláda vlastně vůbec neví, kolik lidí už bylo očkováno ... Aspoň to dneska odpoledne přiznal premiér Babiš. A tak je to u nás se vším. Ještěže máme schopné a připravené pány hejtmany, kteří na žádné vládní pokyny nečekají a konají. Nejznámějším "světlonošem" je momentálně jihočeský hejtman Martin Kuba (ODS), následovaný jihomoravským hejtmanem Janem Grolichem (KDU-ČSL) a brněnskou primátorkou Markétou Vaňkovou (ODS). Páni hejtmani, páni ředitelé nemocnic a páni doktoři a sestry, díky.

                     (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat