čtvrtek 11. března 2021

Anketa Deníku: Jak se žije.....

Občané Hevlína jsou na svou
obec hrdí...

 Znojemský deník Rovnost publikuje v letošním roce odpovědi občanů obcí Znojemska. Anketní otázky zní: Jak se vám žije ve vaší vesnici? Co vám dlá radost a spojenost? Co vám chybí? 



Když vás tak někdo na ulici zastaví a zeptá se vás, většinou vás to zaskočí a tak tak ze sebe vysoukáte pár nesouvislých slov nebo vět. Takže si to klidně vyzkoušejte na nečisto.

Tento týden v anketě odpovídali náhodní občané Hevlína, předtím Suchohrdlí u Mir. a ještě předtím Hrabětic.

Mě zajímaly odpovědi Hevlínských, protože je to obec srovnatelná s námi.

Pan starosta Pichanič se pochlubil novým bankomatem, na jehož provoz obec doplácí, protože bankomaty dnes bankovní domy spíš v malých sídlech likvidují a ruší, než by je provozovali a zřizovali.

Oslovení senioři si pak chválili služby, pořádek, bydlení, úpravu i spoluobčany! To je docela zajímavé a velmi důležité. Ta sounáležitost občanů a jejich hrdost na obec, v níž žijí a pro kterou jsou ochotni leccos udělat.

To, co lidi trápí, shrnul do svého vyjádření starosta Hevlína Antonín Pichanič:

Obyvatelé by uvítali také lékárnu a ordinace lékařů. „Prostory pro lékaře máme připravené, opravili jsme pro ordinace jednu budovu, nedaří se nám ale lékaře do obce dostat. Praktická lékařka sem dojíždí dvakrát týdně na dvě hodiny, to je málo. Dětská lékařka odešla do důchodu, někteří obyvatelé ještě nesehnali ani náhradní. Také za zubaři jezdí lidé do vzdálených míst. To nás trápí, ale stále hledáme. Lékařů je ale nedostatek,“ řekl starosta Pichanič.

Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/zpravy_region/anketa-jak-se-zije-v-hevline-lide-ocenuji-sluzby-a-klid-chybi-jim-lekarna-202103.html

1 komentář: