úterý 30. března 2021

Co budeme dělat o Velikonocích? Půjdeme třeba za sněženkami

Z FB Vlaďky K.

 Odpověď na otázku položenou v nadpisu asi zodpovíme velice rychle. Co tedy můžeme dělat? Asi nic z toho, co jsme bývali zvyklí dělat dřív. Přesně v duchu prorocké písničky od skupiny Chinaski: Nic není jako dřív, nic není, jak bejvávalo. Tak třeba v Božicích.


Velikonoce bývaly docela nabité akcemi, a to nejen těmi, které jediné zůstanou i letos (velikonočními bohoslužbami), ale i těmi společenskými: velikonoční hrkání, okresní fotbal, Božický košt, velikonoční pomlázka a dříve ještě velikonoční zábava. Nic z toho kromě výše zmíněných bohoslužeb letos jako otevřené a veřejné nebude. Ani ten pondělní mrskut!

Za rodinou, pokud nebydlí v okrese Znojmo, nemůžeme. Toulat se přírodou mimo okres Znojmo, nemůžeme. Jít si někam posedět na skleničku, nemůžeme. Co tedy můžeme dělat? 

V Božicích můžeme přeci jenom do krásné přírody kolem nás. Asi nejlákavější bude vycházka k Hraběcí studánce a přilehlých Karlovských rybníků. Jak ukazuje na svém fejsu Vlaďka K., jsou už v plné kráse ke spatření nádherné bílé plochy sněženek. Krása! Nádhera! Tak se tam chovejme, jak máme, ať po našem pobytu v přírodě nemusí týden poté vyrazit čety dobrovolných uklízečů přírody v rámci akce Ukliďme Česko.

                                                        (lan)

Bílá krása před naší křídlovickou zahradou:








Žádné komentáře:

Okomentovat