pondělí 22. března 2021

Mimořádné zastupitelstvo ve Znojmě odhlasovalo odstoupení od smlouvy o prodeji bývalých jatek

Návrh podpořil a doplnil
zastupitel Pavel Nevrkla (Piráti)

 
S jediným podstatným bodem probíhalo dnešní zasedání zastupitelstva města Znojma. Ten bod již před časem"zvedl" zastupitel Pavel Nevrkla (Piráti) a jmenuje se Odstoupení od kupní smlouvy č.13/2014 ze dne 31.01.2014. Návrh byl přijat 90% hlasů.


Návrh po dohodě se zastupitelem Pavlem Nevrklou předložil jménem Rady města Znojma starosta Jakub Malačka. Za jeho vstřícný přístup mu starosta města poděkoval. Pro odstoupení od smlouvy poté hlasovalo 28 přítomných zastupitelů, jeden se zdržel. Pozemky se tak po nezbytných právních úkonech vrátí do majetku města Znojma.


Veškeré jednání a hlasování probíhalo naprosto transparentně a v přímém přenosu je mohl na youtube sledovat kdokoliv měl zájem. Doufám, že podobně budeme moci v blízké budoucnosti sledovat zasedání jakéhokoliv zastupitelstva v celém Česku. Když už jsme byli během relativně krátké chvíle schopni zavést distanční výuku prostřednictvím internetu pro naše školáky, myslím, že budeme schopni umožnit i dálkové přenosy ze zasedání zastupitelstev.


                                               (lan)





Žádné komentáře:

Okomentovat