čtvrtek 4. března 2021

"Nikdo neví, co se stane," řekl dnes A. Babiš


 Obhajovat vládnutí Andreje Babiše můžou dnes už jenom nešťastníci, kteří se buď neorientují nebo se orientovat nechtějí. Každým dnem je patrnější, že ani záchranářské mise krajů, měst, obcí, praktiků, dobrovolníků či neziskovek typu Podané ruce k brzké změně života v Česku nepovedou. Veškeré naděje dnes ve sněmovně utnul samotný premiér Babiš při interpelacích. 

Kroutil se, uhýbal, odpovídal na něco jiného, až na potřetí to vybalil naplno.  „Lidé se ptají, co bude. Žádám vás, řekněte, jaká opatření chystáte v případě zlepšení, zhoršení nebo stagnace,” ptala se Pirátská poslankyně Olga Richterová. „Řekněte občanům, co máte za strategii,” přidal se kolega Martin Jiránek (Piráti).

„Určitě nebudeme rozvolňovat,“ uvedl Babiš (ANO) na poslanecký dotaz. Babiš na dotazy reagoval s tím, že pro rozvolnění není důvod, epidemiologická situace není dobrá. „Potřebujeme se vrátit k normálu. K tomu ale musíme snížit počet nakažených a hospitalizovaných,” poznamenal. Nejsem schopen odpovědět. Nikdo neví, co se stane. Predikce není možná,“ prohlásil na plénu. „Vím, že by všichni chtěli vědět, co bude. To ale bude záležet na tom, jak se omezí mobilita a jak lidé sníží kontakty,“ dodal.

Místo jasného "boje s covidem-19" čteme a sledujeme toto:

Nikdo neví, co se stane!



Tak takové neradostné vyhlídky máme před sebou na jaře 2021. Začíná 21. března.....

                     (lan)




3 komentáře:

  1. https://blog.aktualne.cz/blogy/jana-hamplova.php?itemid=39136

    OdpovědětVymazat
  2. Kdy bude lépe? Česko se ocitá zatím v nejtěžší fázi koronavirové epidemie. Zlepšení pandemické situace přijde v dubnu, úleva v létě, míní experti. Spásu však vidí až v očkování, kterým by do konce letních prázdnin mělo projít dostatečné množství lidí.

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím nelze říct, jestli je ivermektin skutečně účinná léčba proti covidu-19. Klinické studie na dostatečném množství pacientů doposud neproběhly. V Česku je to především součást politické hry Andreje Babiše a Jana Hamáčka. Ivermektin je Babišova hra. Doma si s ním můžete ublížit, říká novinářka Ludmila Hamplová. Bohužel má pravdu. Český premiér rozhoduje o očkování, o lécích, o rouškách a nakonec i o maturitách. Brrr...

    OdpovědětVymazat