středa 3. března 2021

Majitel božického Bestu T. Březina k testování v podnicích

BEST-ARCH CENTRUM
BOŽICE

V dnešních Lidových novinách
se k otázce testování v podnicích vyjadřují významné osobnosti ze světa podnikání. Mezi šesticí těchto podnikatelských osobností je i majitel a šéf společnosti Best Tomáš Březina. Titulek jeho vyjádření zní: Jedinou nadějí je očkování. 


Byznysmeni odpovídali i na otázku, co si myslí o případném plošném uzavření průmyslu.

Odpověď Tomáše Březiny, do jehož impéria patří i výrobní závod v Božicích, je následující:

Tomáš Březina:
Jedinou nadějí je očkování

Uzavření průmyslových podniků by samozřejmě bylo neblahé. V řadě případů navíc sporné, protože moderní, automatizované provozy mají velmi málo lidských pracovníků, navíc daleko od sebe. V každém případě třeba kancelářské provozy státní správy jsou mnohem lidnatější a testování se jich netýká.

Současně je nesmírně sporné, které podniky jsou klíčové pro chod státu. Nikdo asi nepochybuje o roli nemocnic a elektráren, ale kdo by určoval ty ostatní? Stejní úředníci, kteří nebyli a nejsou schopni zajistit testování obyvatel? Stejní úředníci, kteří nejsou schopni zajistit očkování obyvatel, dokonce ani dostatek vakcín? Uvedení této úřednické představy do reality, doprovázené českým švejkovstvím, by pravděpodobně znamenalo kolaps státní ekonomiky. Navíc vše je několik měsíců opožděné.

Jedinou nadějí na normalitu je v současnosti rychlé a opravdu plošné očkování. Ostatní je pouhé předstírání a politika.




TOMÁŠ BŘEZINA

majitel a šéf společnosti Best


K Tomáši Březinovi ještě jedna aktuální informace:

Tomáš Březina prodává své impérium! Proces běží již několik měsíců a poradenská firma KPMG vybírá kupce, který za Best zaplatí miliardy. Cena za firmu by se podle znalců trhu mohla pohybovat mezi třemi až čtyřmi miliardami korun. Březina je jednou z nejvýraznějších postav českého byznysu. V roce 2007 se stal podle Ernst & Young nejlepším podnikatelem roku, je mu 63 let. Vstoupil svého času i do politiky.

Prodávají pět výrobků na víc než 4 000 variant dlažby, palisád nebo betonových tvarovek. A jsou jedničkou na trhu s betonovou dlažbou a betonovými stavebními prvky pro venkovní a zahradní architekturu.

Nově lze vnitřní vzorkovny společnosti najít v šesti podnikových prodejnách BEST, a to v Rybnici u Plzně, Poleradech u Mostu, Vraníně u Českých Budějovic, v Lučicích u Chlumce nad Cidlinou, Nehvizdech a Mohelnici. Zájemce o ukázky reálně zabudovaných dlažeb jistě nadchnou Arch centra, které jsou kromě uvedených areálů k dispozici i v Ostravě a v Božicích u Znojma. Jde o plochy v parkovém provedení, kde se lze procházet, odpočívat, udělat si piknik a strávit čas s rodinou, a přitom zhlédnout expozici několika stovek reálně zabudovaných variací dlažeb a dalších zahradních prvků BEST. Protože vše je přehledně označeno, rovnou na místě je možné vybrat a nakoupit.

                                                                              (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat