neděle 21. března 2021

Minuta ticha za oběti pandemie. V pondělí v poledne se rozezní zvony


 V pondělí 22.března uplyne jeden rok od úmrtí první oběti koronaviru v naší zemi. V průběhu následujících dvanácti měsíců zemřelo v souvislosti s pandemií virového onemocnění covid-19 dalších více než dvacet tisíc našich spoluobčanů a mnohé další oběti patrně nejsou zahrnuty ve statistikách. Je jisté, že počet se ještě zdaleka neuzavřel. I v Božicích a okolních obcích se obětí této pandemie stala řada občanů, v řadě případů i širší veřejnosti známých osob.


Občanská iniciativa Minuta ticha vyzývá ke společné minutě ticha za oběti pandemie v pravé poledne v pondělí 22.března. K uctění památky obětí se připojí vyzváněním zvonů církve, bude šířena v médiích a na sociálních sítích. Dokážeme-li se semknout k takové připomínce památky obětí, k důstojnému a všech politických motivů prostému vzdání úcty obětem a pozůstalým z úst veřejně působících osobností, budeme si jako společnost moci říct, že jsme nenechali zvítězit lhostejnost a nezájem o osudy druhých.

“ Jsme přesvědčeni, že společné sdílení smutku a vzpomínek na oběti umožní naší společnosti lépe a důstojněji vykročit do budoucnosti, která nás po skončení pandemie čeká,” stojí ve výzvě občanské iniciativy Minuta ticha.

                                                              (lan)


Žádné komentáře:

Okomentovat