čtvrtek 11. března 2021

Znojemské školy se připravují na letní výuku. Co ty venkovské?

Znojemský místostarosta
Jan Grois má na starosti
školství

 O tom, že nám právě v této době citelně chybějí okresní úřady, o tom víme všichni. Ať pracujeme ve školství, v sociálních službách nebo jako živnostníci. Naše okresní město se stará. Ale jenom o sobe. Nás venkovany potřebuje tak akorát, když nutně potřebuje podporu pro drahou investici, jakou je třeba nový bazén v Louce. Ruku na srdce: Kolikrát tam kdo z nás božických občanů pojede? Kolikrát jedete na na otevřenou louckou plovárnu, která se nachází tamtéž, v bývalé klášterní zahradě? 



Jedno však musím uznat. Ať už má školství v gesci kterýkoliv znojemský místostarosta, tak se snaží o dění a život ve znojemských školách starat a jejich činnost koordinovat.

Býval to donedávna místostarosta Jan Blaha, aktuálně se s touto otázkou potýká bývalý starosta Jan Grois. Píše o tom na svém FB:

Přátelé, postupně dáváme dohromady první návrhy letních škol. A bude to fakt bomba. Klíčové pro nás je, aby to nebylo jen o učení, ale děti to musí bavit. Pro nejmladší mohou být programy inspirovány pohádkovou tématikou, pro starší dobrodružnou cestou za pokladem města nebo známou pevností Boyard. To jsou jen ukázky prvních návrhů, ze kterých jsem nadšený. Děkuji tímto paní ředitelce ZŠ Václavské náměstí za super nápady.


Představitel znojemského ANO Jan Blaha na svém FB uvádí aktuální situaci ve Znojmě:

Nejdůležitějším úkolem znojemského školství je v této chvíli zajištění péče o děti zaměstnanců vybraných profesí.
V souladu s Usnesením vlády České republiky se péče týká dětí například zaměstnanců bezpečnostních sborů 👨‍🚒, poskytovatelů zdravotních služeb 👩‍⚕️ nebo obecní policie. 👮
Odbor školství zajistil otevření skupin na třech znojemských školách 🏫 a aktuální využití kapacit je následující. 👇
ZŠ nám. Republiky 55 (max. 60)
MŠ nám. Republiky 23 (max. 30)
MŠ Janského 14 (max. 30)
"Chtěl bych poděkovat všem, kteří se na zajištění péče o tyto děti podílí. Věřím, že pomalu vidíme světýlko na konci tunelu a přejme si, aby se doba již brzy opět vrátila do normálu," dodal zastupitel Jan Blaha.
Detailní informace k zajištěné zmiňované péče najdete

Žádné komentáře:

Okomentovat