sobota 13. března 2021

Kape už všem na maják?

Jinde poklidná ulice v Uh. Hradišti
se ve středu odpoledne proměnila 
v bojové kolbiště jak někde v
Bronxu....

 Situace je podivná, lidi jsou na nervy a co platilo ještě včera, zdá se dneska podivné.... Hopkáme jak králíci, i když si o věcech myslíme své a radost ze života z nás vyprchala. Prý to do Velikonoc nebude lepší....! 



Ministr zdravotnictví je takovou nešťastnou "třtinou ve větru se klátící" a vrcholem jeho bezmoci bylo jeho vyjádření k incidentu v Uherském Hradišti. "Já tomu lidsky rozumím, ale musí se to dodržovat," pravil ten dobrý muž a dodal: "Nejsem pro výjimky, lidi by to pak nedodržovali vůbec."

Jednou věcí je dodržování něčeho, co má podle lidí smysl a něco jiného je násilné vymáhání dodržování něčeho, o čem hodně lidí přesvědčeno není. Myslím, že jsme dostatečně a bez represí vzali za své respirátory v obchodech a budovách jako celku, ale pochybuji, že třeba v bytovkách chodí bydlící po chodbách v respirátorech. Přitom by podle výše uvedené logiky páně Blatného měli .... Stejně tak nerozumíme povinnosti nosit zahalenou tvář venku na ulici. Z toho byly poslední dva nepříjemné incidenty v Ostravě a ve zmíněném Uh. Hradišti.

Bohužel pan Blatný a s ním celá ctěná vláda vedená Andrejem Babišem zapomněli nato, že podobně jako občané mají něco dodržovat, mají být represivní složky státu, které na dodržování nařízení dohlížejí a vymáhají je, zajištěny a připraveny na 100%. A to bohužel nejsou. Ani vlastně přesně neví, co mají v takových situacích dělat. Při blízkém osobním kontaktu by navíc měli být tito příslušníci ozbrojených sil očkováni a vybaveni těmi nejkvalitnějšími ochrannými pomůckami. 

Na těch událostech posledních dnů je však nesmutnější a nejnebezpečnější jiná okolnost. Tou okolností je přítomnost malých dětí, na něž represivní složky vůbec neberou ohled a před jejich očima a za jejich pláče krotí nacvičenými chvaty tu matku (Ostrava), tu tátu (Uherské Hradiště). V obou případech pak zpacifikované rodiče odvážejí kamsi a na jejich nezletilé (dokonce ještě ne školou povinné) potomky neberou ohled! Tam spatřuji obrovský deficit přípravy našich bezpečnostních složek. Nebo si snad  zahrajeme na libeňského policejního komisaře Zdychynce v podání Vladimíra Menšíka v Partii krásného dragouna, který si v emotivním výstupu s údajným nápadníkem své dcery poručíkem od dragounů Rudym Macháčkem v podání Josefa Abrháma nafackuje?! To ale byli dva dospělí muži, kteří hájili svou čest!!! Čí čest hájili ve středu odpoledne městští strážníci na ulici v Uherském Hradišti, to tedy doopravdy nevím! Výsledkem výkonu jejich zásahu je akorát těžké psychické trauma v mysli malého tříletého klučiny. Je to naše společenská ostuda, neboť ani starosta Uherského Hradiště a současně poslanec Stanislav Blaha nevěděl, jak se má k incidentu postavit. Mlčí i premiér Babiš a dokonce mlčí i prezident Miloš Zeman. Přitom právě vystoupení některého z nich by situaci jistě uklidnilo, protože oni vědí, jak mají reagovat a co mají v této situaci říct, abychom z toho všeho necítili hořkost a hroznou pachuť bezmoci...

                                                            (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat