sobota 24. února 2018

Co na to Miloš Zeman?

Fenomenální Ester Ledecká je jednoznačnou královnou letošní zimní olympiády v Koreji a skutečná hvězda Česka. Šumavského jelena Standu zvažovali ochranáři "vyřadit z chovu" (rozuměj: utratit) a křídlovickou lípu před kostelem sv. Petra a Pavla chtěl nechat soudní znalec popravit (rozuměj: podříznout).


Lípa už je ořezaná a dál žije. Někdo se za ni musel zaručit. Jelen Standa se přesune do prezidentské obory v Lánech. "Za dva měsíce by se mohl jelen Standa kamarádit s panem prezidentem," sdělil novinářům ministr životního prostředí v demisi Richard Brabec (ANO).
Čekám, jak se pan prezident Zeman vypořádá s neskutečným úspěchem Ester Ledecké. Do dějiště her letos neletěl, očekáváme tedy, že jí připraví velkolepé přivítání na pražském letišti Václava Havla a na podzim při oslavách 100 let republiky jí udělí vysoké státní vyznamenání. Nebo se snad mýlím a česká i světová superstar Ester Ledecká nebude mít takové štěstí jako božická kostelní lípa či šumavský jelen Standa?

                                              (lan)

1 komentář:

  1. Ani jeden z představitelů státu, dokonce ani ministr školství, mládeže a tělovýchovy, který to má dokonce v popisu práce, nereagoval na výkony našich sportovců, dokonce ani těch, kteří získali některou z medailí, neblahopřál k dosažení výkonů, kterými sportovci zviditelňují naši vlast v celém světě, a to nejen sportovním. Česká republika má přitom lyžařku, která udivila nejen sportovní odborníky, mladou sportovkyni, která pro jméno České republiky vykonala víc než kdokoliv jiný a byla skutečnou hvězdou her. Miloši? Andreji? Kde jste?

    OdpovědětVymazat