středa 14. února 2018

Média: Čekání na strategický tah

Situace v České republice není normální, ať si o tom myslí každý, co chce. Je zde plno neznámých, otazníků a sem tam už i vykřičníků. Politické strany, které se dostaly do sněmovny, o tom ví své a podle toho jednají.


Stoupenci Andreje Babiše a Miloše Zemana se dlouho živili spásnou myšlenkou na to, že tento tandem potáhne ruku v ruce společně k lepším a šťastnějším zítřkům. Na vlastní oči však vidíme, že je to jenom krátkodobý "sňatek z rozumu" a že o žádném "tahu na branku" nemůžeme ani mluvit. V tomto "bezčasí" jsme pak svědky podivností, které se za takové nejasné a nepevné situace dají čekat.
Velkým hazardem s naší bezpečností jsou třeba kroky ministryně obrany v demisi K. Šlechtové. Ta nejdříve nečekaně tvrdě zkritizovala svého partajního předchůdce Martina Stropnického a nyní se pustila do generálního štábu! Můžeme očekávat, že otevřené jiskření na sebe nenechá dlouho čekat.
Unavený prezident Zeman ani nejede na olympiádu a premiér v demisi A. Babiš to svým ministrům (správně) zakázal, i když mnozí už měli sbaleno .... a "raškovku" nosí tajně i do práce! Co kdyby....?
Do toho se handrkujeme o referendum. Zatímco komunisté a okamurovci by chtěli především referendum o vystoupení z EU a NATO, přišli tento týden Piráti s tím, že by mělo být uzákoněno i referendum o odvolání přímo voleného prezidenta. Samozřejmě, je to legitimní krok, ale je to novum, s nímž velcí bojovníci za referendum nějak nepočítali. Ale když se řekne A, musí se počítat s tím, že přijde i nějaké B.
Komentátor Babišových Lidových novin Jiří Hanák (jinak donedávná dlouholetý komentátor Práva) se pustil na tenký led spekulací, "kdo za to může", na což jsem reagoval a v dnešních Lidových novinách byla moje odpověď otištěná.

Můžete přemýšlet, jakým promyšleným strategickým tahem by měl na situaci zareagovat Andrej Babiš, aby celou povolební situaci odblokoval. Já pevně věřím - tak jak jsem to ostatně napsal i v té odpovědi Jiřímu Hanákovi - že ten tah má připravený. Jde jenom o to, kdy se pustí do jeho realizace. A Česká republika na něj čeká taky.
              (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat