středa 24. března 2021

Jak se nechat očkovat u našeho praktika MUDr. Olejníka?

 

MUDr. R. Olejník

Dneska se začaly registrovat k očkování mladší chronicky nemocní lidé. Ale pozor: toto očkování je přes ambulantního specialistu (ten žadateli dá kód) a hlásíte se do některého očkovacího centra (Brno, Znojmo).



Je důležité vědět, že u našeho praktického lékaře dr. Olejníka se mohou nechat očkovat lidé starší 70 let, kteří jsou u něho registrovaní jako jeho normální klienti (a nezaregistrovali se v některém očkovacím centru). Taky ten, kdo je takto registrován třeba u některého z praktických lékařů v Hrušovanech n. Jev., musí si i očkování v případě zájmu vyřídit tam.

A důležitá informace pro další věkovou kategorii. Koncem týdne po Velikonocích, tj. někdy 8. nebo 9. dubna, se budou moci k očkování registrovat lidé 65+. Tak přátelé, už se to k nám blíží!

Platí tedy: Kdo se chce nechat očkovat v ordinaci v Božicích u dr. Olejníka, tak se musí u něho taky zaregistrovat. Bližší informace získáte na www.medirad.cz nebo na tel. čísle: 515 257 284.

             (lan)

3 komentáře:

  1. Je stále třeba mít na paměti, že všechny vakcíny se používají v tzv. nouzovém režimu podmínečného schválení, proto je na místě opatrnost. Například bezpečnost a účinnost vakcíny MODERNA, bude schválena až v prosinci 2022 - viz str. 14 přílohy k vakcíně, která je na stránkách Státního úřadu pro kontrolu léčiv SUKL:
    https://www.ema.europa.eu/en/documents/product-information/covid-19-vaccine-moderna-epar-product-information_cs.pdf

    Na str. 8 se lze dočíst, že "Studie karcinogenity (tedy možný vliv na rakovinotvornost) nebyly provedeny" . Reprodukční toxicita (možný vliv "na děti") byla zkoumána pouze u potkanů.


    Co se týče vakcíny PFIZER, ta bude schválena až v prosinci 2023, viz str. 19 přílohy ze SUKL:
    https://ec.europa.eu/health/documents/community-register/2021/20210223151110/anx_151110_cs.pdf

    Lze se zde dočíst, že: "Studie genotoxicity ani kancerogenity nebyly provedeny".

    A to se přitom jedná o zcela nový typ genových vakcín, který nikdy v minulosti nebyl globálně použit.


    Buďme opatrní!


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nákaza covid-19 v Božicích nadále stoupá. K 31.3. to bylo už 32 nakažených.

      Vymazat
    2. Šanov a Jaroslavice mají ještě víc: 34 resp.35 nakažených osob.

      Vymazat