pondělí 22. března 2021

Mají mít obce velikosti Božic své obecní strážníky?

Dvě obecní strážnice v Božicích?
Já jsem pro! :-)

 Zaujal mě dnes článek pojednávající o tom, že se město Pohořelice rozhodlo posílit počet městských strážníků a od července 2021 jich bude mít ve službě celkem 7. Důvody upřesňuje pohořelický starosta Miroslav Novák.


"Když je nějaká matka s kočárkem na procházce v parku nebo starší člověk tamtéž, necítí se úplně komfortně, když tam mládež hlučí a padají vulgární výrazy. Tak tam kvůli tomu nechtějí chodit, což je špatně. Když takový strážník projde parkem, působí to velmi preventivně," zmínil starosta Novák. Pohořeličtí strážníci stojí i na přechodech půl hodiny před začátkem vyučování a v době mezi 11 - 14 h rovněž. Pohybují se i na dalších exponovaných místech, třeba u autobusového nádraží, u zdravotního střediska i v okrajových součástech města jako je Smolín, Nová Ves a Velký Dvůr.

Okamžitě mně naskočily Božice, kde by se určitě minimálně dva obecní strážníci uživili. V Pohořelicích je mezi nimi i jedna žena, totéž by mohlo být i u nás. Těch míst, kde by se strážníci mohli pohybovat a dohlíželi by i na klid a pořádek v obci, je celá řada a těch okrajových částí máme rovněž habaděj. Ať už je to oblast Údolí lásky a u nádraží, Kolonie u Dvora Hoja, sídliště Na posádce a Zámlýní. Myslím, že by se touto otázkou mohla vážně zabývat rada naší obce a posléze i zastupitelstvo. Co si o tom myslíte vy?

                   (lan)

6 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Klidně hlasujte i v anketě vlevo nahoře - vyberte si možnost a stiskněte "Vote"

      Vymazat
  2. Ano super, ještě natáhnout kolem dědiny ostnaté dráty a všude dát kamery.

    OdpovědětVymazat
  3. Hevlín bude chtít přijmout dva obecní strážníky.

    OdpovědětVymazat
  4. No a proč ne? Tím nemyslím obehnat obec ostnatým drátem samozřejmě.
    Pokud by je obec vybavila radarovou pistolí, tak do roka budou vstupní náklady uhrazené a vydělají si na sebe v pohodě.
    Oni si všichni hodně rychle uvědomili, že radarová tabule jsou pro srandu králíkům a stáťáky tady moc vidět není, maximálně profrčet obcí.
    S tím, jak se oteplilo, tak se vyrojili zase závodníci, silnice začínají být zaprasené, zase ve stejných lokalitách, od bláta, místní nepřizpůsobivý se opět shlukují u hřiště, pod kostelem a na autobusových zastávkách. Možná by to nebylo až tak od věci.
    Jo, a nejsem žádnej zapšklej důchodce nebo koblihář, atd...
    A včíl do mne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak uvidíme, co zazní ve čtvrtek na zasedání božického zastupitelstva. Já myslím, že o tom všem výše řečeném na obci dobře ví. Mě navíc hodně zajímá, co se bude dít s tou rozbitou silnicí od kruháku k mostu přes Jevišovku. To už není jenom ostuda, to začíná být dopravně velmi nebezpečné!!! A zaplácat to "krajskou lopatou" jako vždycky to už letos nepůjde!!! Ony totiž ty přetížené vozy nejmenované firmy, co vozí ve svých útrobách onu stavební suť, jezdí jak draci, asi abychom si jich moc nevšímali....takž i s dodržováním zmíněné rychlosti to nebude žádná sláva. Navíc když se dvě podobná vozidla potkají v prostoru pod hospodou, tak to už hrozí nebezpečnou dopravní situací. Navíc, když tam sem tam chodíme i jako chodci!!!

      Vymazat