čtvrtek 2. srpna 2018

Božice, vlídná obec pro turisty (dopl.2.8.)

Obec Božice nemá zatím sice na turistických mapách moc míst vyznačených k návštěvám, ale blýská se již na lepší časy. Jednou z takových pozitivních vlaštovek je záslužný počin Infocentra mikroregionu Hrušovansko.


 Pracovnice, které zde aktuálně působí, se zaměřily na to, aby prioritní byly informace týkající se mikroregionu Hrušovansko, jeho jednotlivých členských obcí a nejbližšího okolí. Vlastně tak dělají to, o co se na blogu ProBožice snažím již řadu let já sám. Informovat o tom, co se na Hrušovansku v daném období připravuje, jaké akce jsou na programu a pro turisty mít dostatek propagačních materiálů. A když k tomu přidám příjemné vystupování a ochotu, tak se i rád v tomto Infocentru člověk zastaví.
Pro jednotlivé obce byly Infocentrem mikroregionu připraveny "listy" se základními informacemi o obcích doplněné fotografiemi a mapkou. Pro cykloturisty pak je k dispozici Mapa cyklostezek Hrušovanska s popiskami v novém formátu, který je vhodný právě pro cykloturisty. Protože v něm ale není zatím poslední cyklotrasa Mezi poli a vinohrady (ta zasahuje i na Božicko) je v tisku nová aktuální cyklomapa, která se v nejbližších dnech objevy v informačních centrech. Když si tyto dva materiály - bezplatně k odebrání v kanceláři Infocentra - turista vezme, může vyrazit do terénu a určitě se neztratí.
Pro Infocentrum mikroregionu Hrušovansko tak dávám palec nahoru.

Za upřesňující informace a poskytnutý propagační materiál děkuji tajemnici ZSO Hrušovansko Denise Mašterové.

                                 (lan)







Žádné komentáře:

Okomentovat