neděle 26. srpna 2018

Pravický výfuk zaskočilo počasí

Copak účastníci 4. ročníku Pravického výfuku, těm bylo mnohdy horko jako nám všem v uplynulých týdnech, ale my diváci jsme se vesměs nechali zaskočit prudkým ochlazením a buď jsme prochládali nebo předčasně odjížděli.



Pořídil jsem fotografie z hlavního závodu, protože jsem chtěl vidět všechny božické účastníky nebo své známé. Galerie modrých traktorů a ještě k tomu jeden (?) samoděl z dílny Mlčkových, a to jak božických Jaroslava st. a Jaroslava ml., tak i Pepy z Mackovic poutala naši pozornost nejvíc. Byl zde taky v kategorii dětí Šimon Šubrt se svou sekačkou a v hlavní kategorii traktorů dvě ženy, a to Denisa Látalová a Lenka Urbánková. Ta startovala i přesto, že jinak musela "skákat o berlích". "Je to srdeční záležitost," řekla mi po skončení své jízdy. Jednak startovala letos už za Pravice a jednak mi vysvětlila, proč minula vodní příkop. Za týden ji uvidíme na Slavnostech chleba ve Slupi a její perfektně načančaný stroj, by po průjezdu stříkajícím bahýnkem dávala do lesku celý týden!
Právě vodní příkop láká nejvíc diváků a řada momentů stála skutečně za to. A do "průjezdu" si troufl i Vláďa Vitouch se svou obyčejnou frézou. Připravil si na to speciální kovové "drapáky". Bohužel se mu ten druhý nepodařilo nasadit a tak to nemohlo skončit jinak, než jak uvidíte na následujících fotografiích.

Výsledky doplním, až mi je nějaká dobrá duše pošle.

Tradičně velmi zajímavá byla i návštěva depa. Tam byly k vidění i stroje, které v samotných závodech nestartovaly, pouze jsme si je mohly prohlédnout. A skutečně stály za to. Třeba "peugeot" našeho Pepy Griebauma.

          (lan)












































































































Žádné komentáře:

Okomentovat