čtvrtek 23. srpna 2018

Na splavu na Jevišovce

"Tak jsem se byl dneska vykoupat  na koupališti na Jevišovce v Kolonce," pravil v podvečer mezi námi Roman. Tak na koupališti ... Je to kamenem vybetonovaný prostor, kdysi snad na plavení koní, až do současnosti místo pro koupání. Asi poslední přírodní koupání v Božicích.



Vypadá to zde krásně romanticky, tu kvákne žába, tu vydá zvuk nějaký pták, ve vodě se to hemží rybičkami a zelená se to tu jako by ani tropy nebyly. najdeme zde i provizorní dřevěnou lávku, která se ani pod mým metrákem neprolomila!!! A to jsem šel tam i zpátky. Voda se už v Jevišovce zelená žábincem, ale pod splavem je vidět až na dno. Romantika par excellence. betonový most přes Jevišovku je zdá se pevný, ale rezavé, místy ulámané a jinak poškozené zábradlí by si zasluhovalo už nějakou péči. Komu vlastně tento most se zábradlím patří? kdo se o ně má starat a udržovat je?

                  (lan)


















3 komentáře:

  1. Od pátku 24.8. do sobotního rána (25.8., 6:16 h) napršelo v božickém Horňácku plných 6,5 mm. Kolik napršelo v božickém Dolňácku, na Kolonce nebo v Křídlovicích?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nakonec je z toho u nás na Horňácku 7 mm! Jsme spokojeni.

      Vymazat
    2. Ze soboty na neděli dalších 6,5 mm, tj. celkem za víkend velmi slušných 13,5 mm. To směrem na východ od Božic měli míň a míň.

      Vymazat