sobota 18. srpna 2018

Byla to otázka času... a pečetil to Ludwa (+komplet foto)



Se střelecky disponovaným Lovcem v útoku, v trošku pozměněné sestavě, ale s jasným cílem zisku tří bodů jsme dneska odpoledne nastoupili proti Ajaxu. Nechali jsme se soupeřem zaskočit a protože svůj den měl i náš bývalý hráč Jara Hrobár, poměrně dlouho jsme se trápili.
III.A tř.: Božice A - Dyjákovice 8:5 (3:4). Naše branky: 4x Evžen Egner, po jedné Honza Kudlička, Adam Švejda (z pen.), Pavel Ležák a Luboš Šenkeřík


Naše sestava: Michal Hrubý -  Jiří Pavelčík, Kamil Kalina, Roman Šob - Zdeněk Chrenovský - Pavel Michalovič, Jan Kudlička, Adam Švejda, Lukáš Soukup - Evžen Egner, Pavel Ležák. Střídali: Lukáš Hrobár, Jan Szabó,  Radek Šob, Martin Vrba a Luboš Šenkeřík.

Na úvod malá odbočka. Vstup do letošní sezony na nás diváky, návštěvníky, fanoušky a spolupracovníky působí velmi dobře. Funguje výčep (s točeným pivem, byť dneska trošku více zpěněným, ale výborná točená chlazená limča), zprovozněna byla udírna (klobásy, cigáro, jen bych nešetřil na skývách chleba :-)!!! ) a velmi dobře zajištěno bylo pořadatelství. V mnoha aktivitách vstoupily do hry "fanynky Božic"! a to je velikánské plus. Poděkovat musím i B. Bernardovi, který mi včas dopravil fungující aparaturu. A poděkování patří taky našim fanouškům, kteří přišli ve slušném počtu, neklesali na mysli, když se nám nedařilo, zkrotili emoce, když pomezní Martin postupoval v duchu pravidel, a vůbec vládla na hřišti i v úmorném vedru (které je skutečně už na palici!!!) dobrá nálada. A nakonec i příznivci hostů uznali, že na nás dneska neměli, třebaže si chvíli mysleli, že nás zaskočí .... Dokonce bych nakonec nic nevyčítal ani sudímu Chaloupkovi, který nám sice v 6´ upřel jasnou penaltu, ale do konce zápasu byl přesvědčen, že rozhodl správně ... a v průběhu zápasu už se snažil rozhodovat rázněji.

Než jsme se rozkoukali, dostal se po našem špatném odkopu k odraženému míči zkušený M. Budiač - a nezaváhal. Studená sprcha hned ve 2´ - prohrávali jsme 0:1 - lehce otřásla naším sebevědomím. Ale jenom na chvilku. naše dvojice Jura - Čudl si vynutila tlak ve vápně Ajaxu a Čudl srovnal ve 4´ na 1:1. Chvíli na to (v 6´) zahrál hráč hostů ve vápně rukou (ruka v pohybu od těla), ale sudí Chaloupka asi nechtěl hosty nechat srazit na kolena hned v úvodu a penaltu nám odepřel! To nám zvedlo adrenalin, náš stoper "zajel" trošku ostřeji před "16" do soupeře a přímák kopl Jara Hrobár nádherně pěkně zatočený a my jsme bohužel znovu prohrávali, tentokrát 1:2!. A aby té smůly nebylo dost, dostal se po našem výkopu ve 13´ k míči znovu Jara Hrobár a vymetl pavučinku v naší brance na nevábně vypadající skóre 1:3!!!
Odborníci a staří zkušení hráči vývoj zápasu komentovali stručně: Hrajeme zbytečně složitě a komplikovaně. Bylo však čím dál viditelnější, že je jenom otázkou času, kdy se nám začne dařit a kdy to zúročíme i střelecky. Dobře hrál KaKa, vidět byl Adam, Honza a konečně i Lopík. Nejviditelnější však byl bojovný Lovec. A co bylo důležité: měl dneska ten správný čich na branky. Nejdříve po centru Pavla snížil v 31´ hlavou na 2:3 a potom v 33´ opět hlavou na 3:4. Mezitím jsme v 32´ opět chybovali vzadu a Budiač zvyšoval na 2:4. Bylo to v tu chvíli jak na střelnici, ale tak do vypadá, když je hra příliš otevřená. Kolem 40´ jsme dostali hosty pod drtivý tlak, kopali jsme dva rohy za sebou, ale vyrovnání přišlo po přestávce.

Ve 48´ konečně srovnáno. Zasloužil se o to opět pohotový Lovec! Stav 4:4 nás vrátil na základnu, z níž jsme se mohli vyhoupnout k výšinám. Nervy však víc pracovali i soupeře a zvláště pak u jejich AR. Ten mával ofsajdy, i když nebyly a v 61´ vběhl celý rozčílený na hrací plochu a zahodil praporek!!! Zbytek zápasu domával jiný AR z Dyjákovic, Té situaci předcházel zjevný faul na Lopíka ve vápně, po němž hlavní sudí nařídil pokutový kop. Ten s pověstným štěstíčkem proměnil Adam a my jsme šli poprvé v zápase do vedení 5:4. Na hřiště poté přišel první střídající hráč Lukáš Hrobár místo Romana a za dvě minuty po ukázkové fotbalové akci Adam - Lopík - Lovec jsme zvýšili na 6:4. Místo zklidnění jsme hru otevřeli a chtěli přidat další branky. To se nám vymstilo v 76´, kdy se mladíček Uttner proháčkoval až před naši branku a ke zděšení nás všech snížil na 6:5. To už ale bylo ze strany hostů vše. Zkoncentrovali jsme se a v 81´ jsme znovu odskočili o dva góly díky Lopíkovi na 7:5. A pak jsme až do konce zápasu takticky  vystřídali čtyři další hráče a přidali další gól. Po nádherném pasu od Kamila se do listiny střelců zapsal střídající Ludwa a upravil  tak v 93´ stav utkání na konečných 8:5.

Zatím jsme v každém zápase dali soupeřům po osmi brankách. Příští sobotu jedeme do Micmanic ... :-)))

              (lan)

A aspoň část fotografií ze zápasu:


































































Žádné komentáře:

Okomentovat