pátek 18. května 2018

Co se děje v Božicích a okolí. Bude nový chodník!

Po hektické diskuzi k letošním hodům snad jen tolik, že se převratného neděje nic. Očekáváme slavnostní otevření nově upraveného sběrného dvora, pokračuje úprava parčíku kolem Lípy svobody u ZUŠ a pokračuje 2. etapa opravy farské střechy. A zpráva nejdůležitější: Konečně pořádně napršelo. Pranostika o po...né Žofce se letos naplnila vrchovatě.


Příroda ve všem poskočila a kdo má zahrádky nebo nějaké záhonky, má teď co dělat. S plevelem, mandelinkou, mšicí, padlím .... Jahody, třešně, možná i rané brambory už se sklízejí nebo se to ke sklizni chýlí...
Kdo se chce na něco zeptat, ten se ptá.
Já se ptám první: Je ještě mimo provoz vířivka v božickém bazénu??? 

Po bohatých víkendech a svátcích bude tento víkend klid. Jedinou, zato významnou akcí, bude nedělní odpolední mač OP : TJ Sokol Božice A - TJ Sokol Jaroslavice A. Hraje se 20.5.2018 od 16:30 h, píská to František Koudela.
U sousedů jsou v sobotu 19.5.2018 rybářské závody v Břežanech, dětské rybářské závody v Hrádku, výstava drobného zvířectva v Suchohrdlech u Miroslavi, Michalovi mazlíčci v Šanově a odpoledne fotbalový zápas IV.C v Práčích: Práče B - Božice B.

Ale přeci jenom se něco děje, i když jak už je v Božicích zvykem, bez nějaké předběžné informovanosti veřejnosti. Zastaralá část zadláždění chodníku od kruhového objezdu k Hostinci u Kudličků dostane nové osazení. Staré "padesátky" vyráběné kdysi dávno ve statkové Prefě nahradí nová zámková dlažba. O víkendu se bude chodit po krajnici, tak řidiči: dávejte pozor!!!!

A zdravíme Pepu a přejeme mu, aby se brzy vrátil mezi kamarády. Čekají na něho.







          (lan)

9 komentářů:

  1. Česká pošta, pobočka Božice oznamuje, že v pondělí 21. 5. 2018 bude otevřena pouze od 8:00 do 10:00.

    OdpovědětVymazat
  2. Co informace ke dni matek. Zůstala tato akce nějak mimo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byla to akce organizovaná obcí, vše podstatné najdete na webu a facebooku obce Božice.

      Vymazat
  3. Ano vířivka je pořád mimo provoz. Když se vedení nestará, tak to vypadá....

    OdpovědětVymazat
  4. Jednota Bozice bude ve středu 23.5.zavřena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych ji zavřel uplně.Dokud tam byli staré prodavačky byli tam kolikrát ve dvou a celý den,nyní jsou tam většinou 3 a furt nějaká změna prac. doby,zavřeno z důvodu nemoci.Opravdu bych to zrušil

      Vymazat
    2. Emotivně zabarvené komentáře, které se dotýkají osobní cti pracovníků, a nejsou podepsané, nemůžeme z pochopitelných důvodů publikovat.

      Vymazat
  5. Pozor na 2 havárie u Mackovic.Jedna na křižovatce se státní (dodavkax2 osobní) se zraněním, tu jsem před chvíli viděl na vlastni oči. Druhá primo v Mackach,ta se stala o chvíli dřív.

    OdpovědětVymazat
  6. 18.5.2018 zemřela v požehnaném věku 102 let paní Josefka Černoškova.

    OdpovědětVymazat