čtvrtek 3. května 2018

Dva milimetry argumentů, ježčí invaze a když jsme jako po koťatech

Spadly 2 mmm ...
Když nemáte o čem mluvit se sousedem, téma počasí zabere vždycky. Tentokrát i oprávněně. Plné dva milimetry, které u nás v Božicích v noci spadly, jsou malou náplastí na týdny bez kapky vody z oblohy, a tak se budeme určitě trumfovat, jestli náhodou v některé božické místní části nespadlo třeba o půl milimetru víc.


Noční hromy blesky tak vystresovaly našeho ježka (nebo ježky), že sežral v koutku pro kočky lautr všechny granule. I ty, které jsou tam už měsíc, protože naše mlsná Micina jen tak nějaké nežere. Lítal tam nad dvorkem rehek zahradní (tak jako každý rok), má tam v trubce hnízdo. Už nelítá, hnízdo osiřelo. Včera jsem na trávníku zahlédl hromádku peříček. A Micina se jenom olizovala ... Další vděčné téma jsou naše hrající si koťátka. Ano, už vidí a co nevidět je snesu z půdičky dolů, aby nám dělala radost na dvorku a v záhonech.
Ale nepište o koťátkách, když jízda po silnici pod sýpkou kolem sklepní uličky cvičí s vaším žaludkem jako byste byli "po koťatech"! A obyvatelstvo se ptá: Proč se s tím něco nedělá? Kdo to má zařídit? Za více než 35 let, co jsem v Božicích, takový katastrofální stav nepamatuji. Dodnes nikdo z božických občanů nechápe, proč se vloni nemohla opravovaná silnice protáhnout až k mostu a na druhé straně až ke kolejím. Je to přece jenom krajská komunikace a ta snad má nějakou prioritu. Po tomto tankodromu jezdí i autobusy IDOS a taky to nikomu nevadí??? Premiér v demisi A. Babiš krouží v těchto dnech po jižní Moravě. Manévry u brněnského nádraží jsem včera dopoledne zrovna sledoval z okýnka brněnské šaliny. Pan Babiš s sebou vlakem (který měl mimochodem i s ním na palubě zpoždění) vláčel všechny možné odborníky na dopravu, ale ti se mu během dne všichni někam ztratili, takže na odpolední tiskovce v Břeclavi nebyl ani jeden!!! Údajně zkoumal i v Miroslavi možnosti výstavby nového domova pro seniory. Byl by nejraději, kdyby se domovy stavěly ve stylu nedalekého Šanova. Jenže české ekonomice se prý daří a všichni natahují ruce na státní peníze. I ten nový zimní stadion na brněnském výstavišti chtějí stavět se státní injekcí! Kdo ale zaplatí kvalitní opravu silnice v průtahu Božicemi, pane Babiši?

                                      (lan)

... a Andrej Babiš přijíždí do Brna - vlakem

2 komentáře: