pondělí 21. května 2018

Kluci nám zabrnkali na nervy, ale byli výborní! Třetí branku dal kapitán (dopl.foto)

Vědomí extra důležitosti tohoto zápasu nesvázalo našim klukům nohy. Naopak. Do zápasu vlítli odhodlaně a elegantně. Byli daleko víc na míči než zkušený soupeř a přišly i první šance. Proměnili jsme až tu ve 23´.
OP: Božice A - Jaroslavice A 3:2 (2:0). Podle zápisu dali naše branky Evžen Egner, Jan Kudlička a Kamil Kalina. Tu poslední zkusím prozkoumat z fotografií, my jsme totiž oslavovali kapitána zdeňka Chrenovského.


"Dobře Božice," znělo už v úvodu ze zcela zaplněného ochozu. To nebývá naším zvykem, spíše se dlouho rozehráváme. Dneska tomu bylo jinak a od úvodního hvizdu svérázného sudího Koudely (tím neříkám, že špatného) jsme to hrnuli na bránu vysokého gólmana hostů Jiřího Kudlíka. Čudl dává po zemi... Zdenál vybojoval roh... faul na Lovce (první žlutá v utkání)... Čudl dává nad ... Honzo (Sz.), běž do góla - a bum - vedle! A deset minut pryč, než bys řekl švec.
Zkus to, Evžo (podkopnuté)... krásná komb inační hra zakončená opět Evženem - potlesk!!! Další ukázková akce Čudla, Zdenál zblízka neumístil. podobně ani Honza Sz. Teprve v 15´ se k něčemu dostali hosté, ale jejich přímák lehce nervózní Vojta chytil. Pak už získával na obvyklé jistotě a byl naší tradiční oporou. Jurův přímák po faulu na Džampa zakončuje Honza Sz. Potřetí levačkou a potřetí ne! Při dvou brejcích Jaroslavic se blýskl Čábo. Dvakrát byl při akcích faulován Lovec. Ten byl taky hlavním aktérem našeho prvního úspěchu. Naši zdařilou kombinační akci zakončil jasným gólem a poslal nás ve 23´ do naprosto zaslouženého vedení 1:0. Naše nátlaková kombinační hra vycházející z bezchybné obrany (Džamp, Kamil, Zlatan a Bruno) a střední zálohy (Jura a Čudl) s výborným Čábem v zádech přinesla nejen pohlednou hru, emoce mezi nás fanoušky, ale i dlouho toužebně očekávaný gól! Tak to byl vstup do zápasu par excellence.
























I v následujících minutách jsme pokračovali ve výborné nátlakové hře a po několika neproměněných šancích (Honza Sz. 2x a Zdenál) si míč připravil Čudl a krásně po zemi k levé tyči a od tyče do branky zvýšil na 2:0! Bylo nás tam hodně diváků a všichni jsme se dobře bavili. Mladí, staří, malí velcí, ženské i chlapi, kluci i holky, domácí i z okolí, aktivní fotbalisté i fanoušci a milovníci kulatého nesmyslu ...














Až do konce poločasu jsme měli hru pod kontrolou, pěkné akce předvedli Zdenál s Lovcem, Brunova hlavičkou nad, nebo Džamp po rohu. Vybrali jsme si i slabší chvilku mezi 33´- 37´, ale soupeř mířil mimo, nebo to Vojta chytl.
Podobně aktivně jsme vlítli i do druhé půle. Měli jsme dva rohy a vše korunovala krásná kombinace, kterou rozehrál v 52´ Lovec, završoval Čudl, podíval se, poslal Zdenálovi a ten pohodlně uklidil do brány na 3:0. V zápisu sudí uvedl jako střelce Kaka, který to měl "štrejchnout". Podíváme se na moje fotografie z této akce:







Kdo na snímcích někde zahlédne Kaka, má u mě "jégra"! EET účtenku pak pošlu panu Babišovi a vyhraju auto. První jízda bude na fotbalový zápas našich borců. A Zdenálovi blahopřejeme ke vstřelené brance, tak jak jsem to udělal při zápasu. Doufám, že to někdo opraví i ve statistikách!

A tak se to nějak dohrálo. Řadu Čudlových akcí ani nedávám, jen potvrzují Jurovo ocenění. Ani branky hostů nedávám. Byly tak nečekané, že je nemám. Měli jsme na to dohrát zápas v klidu.....:

















        (lan)

2 komentáře:

  1. OP: Práče A ‐ Božice A  NE 27.5.2018 16:30, HR Novák   Kříž   Fiedler  

    OdpovědětVymazat
  2. Cudl si zaslouzil za tento výkon aspoň 2 góly. A Zdena kapitán, opět klobouk dolů! Opět mě ujistil, že je to prostě náš kapo a na každém postu, díky jeho inteligenci a variabilite, bychom ho potřebovali naklonovat ;-)!

    OdpovědětVymazat