úterý 8. května 2018

Hraběcí studánka pro letošek otevřena

Za hojné účasti cykloturistů z Božic a Šanova, pod patronátem Okrašlovacího spolku Šanov a Obce Šanov, s prodejními stánky sociální služby Emín zámek, výborným občerstvením (maso na lódně a opékaný špekáček a s programem k otevření studánky i soutěžemi pro děti byla v úterý po poledni pro letošní rok otevřena Hraběcí studánka v Přírodní rezervaci Karlov.


Po úvodním slově šanovského starosty Petra Škarka byla v rámci krátkého kulturního pásma studánka otevřena nezbytným zlatým klíčem. Klíčník a Voděnka pak roznášeli všem účastníkům osvěžující vodu z pramene Hraběcí studánky. Hrníčky zůstaly malým suvenýrem každému návštěvníkovi. Ti přijeli většinou po tvou cyklotrasách v rámci plánovaných cyklovýletů, a to po Muchově cyklostezce ze Šanova a po části cyklotrasy Údolím lásky z Božic. Těch božických cyklovýletníků bylo letos plných pětatřicet!
Zdařilá akce naplňuje svůj hlavní cíl měrou vrchovatou: Setkávají se zde občané dvou sousedních obcí, kteří i díky tomu k sobě mají rok od roku blíž: Hraběcí studánka leží na šanovském katastru, ale od nepaměti je oblíbeným poutním místem občanů Božic. V přátelském rozhovoru zde byli k vidění i starostové obou obcí božický Karel Hala (vlevo) a šanovský Petr Škarek (vpravo).
          (lan)






































































Žádné komentáře:

Okomentovat