neděle 13. května 2018

Fotbal: Tady vidíte, jak je 100% zadek důležitý! (komplet 14.5.)

Jo, jo, odjíždělo se nám dneska z Hostěradic radostně. Zatímco Fans Club Božic v čele v Fanynkami z Božic (doufám, že se najde sponzor jejich perfektních triček :-))) ) vytvářel oddaný kotel hned vedle naší střídačky, "rada starších" zasedla přímo do jámy lvové mezi fandy Hostěradic. Nebojte se, neztratili jsme se tam a na jedůvky typu, jak to že jste na posledním místě, jsme briskně odpovídali, že určitě omylem a že to už dlouho trvat nebude!!!! :-))))))))). Po utkání se nás už nikdo na nic neptal a domácí jen kroutili hlavami, že tak drtivě prohráli?
OP: Hostěradice - Božice 1:4 (1:3). Naše branky: 2x Zdeněk Chrenovský, 1x Jiří Pavelčík a Karel Vávra.



Společně s Brunem na předstoperu, Kamilem na stoperu, Jambem na beku a Čábem v brance, to všechno byli strůjci našeho dnešního úspěchu. A co víc: Dneska nezklamal nikdo!!! Všichni dali do hry srdce, hlavu i nohy a výsledkem bylo to, co by mělo být víc pravidlem než výjimkou.
Divili se i zasvěcení: Juro, prosím tě, řekni, jak můžete být poslední??? My můžeme slíbit jedno: Pokud se bude hrát ve všech zápasech fair, nebudem určitě poslední!!!

Nastoupili jsme v této sestavě: Vojta Bačo - David Švejdík, Kamil Kalina, David Mlčúch - Broněk Juřica - Lukáš Hrobár, Karel Vávra, Jiří Pavelčík, Petr Procházka - Jan Szabó, Zdeněk Chrenovský (K). Na lavičce byli připravení: Zdeněk Klimeš, Robert Lysák, Martin Vrba, Petr Řihák a Jan Kudlička. Vedoucí mužstva: Michal Hrubý, trenér: Bronislav Juřica. Další funkcionáři na lavičce: Martin Topolčan, Jiří Škrabal a Jiří Čada.

V zápase se taky ukázalo, jak je důležité mít Bruna, mít Karlíka a dát Zdeňka aspoň na část zápasu do útoku. Mít dobré zázemí a být jeden tým. Dneska se to všechno povedlo a proto vezeme z Hostěradic tři důležité body.

Začalo se nevinným oťukáváním, dlužno přiznat, že víc na míči byli domácí a ti svůj nenápadný tlak zúročili už v 5´ vedoucí brankou. Dal ji M. Fiala z prvního nebezpečného útoku a po střele z úhlu. "Tak a jsme ve trojce,"blesklo asi některým z nás hlavou. Stav 1:0 však naštěstí vydržel jenom 5´.  Zakousli jsme se do hry a zatlačili domácí na jejich půlku. Po faulu kopal Jura v 10´ z asi 25 m přímák tak dobře do protilehlého růžku domácí branky, že míč zaplachtil nikým neatakován  do branky. Vyrovnáno 1:1 a jsme při chuti. Kluci, hrr na ně!!!
Netrvalo to ani dalších 5´, k míči se dostal Karlík. "Teď si zabaletí," říkal jsem si v duchu. Jenže Karlík udělal jenom jednu kličku do vápna, napřáhl se - a míč skončil z podobného úhlu ve stejném růžku jako předtím Jurovi v domácí bráně! "Góóól!" zařvali jsme radostně - a najednou bylo všechno jinak. Ujali jsme se vedení 1:2 a soupeře už do konce utkání nepustili ze řetězu.

Zápas to byl fotbalový, zajímavý, s řadou pěkných akcí na obou stranách. Veterán Krula v dresu domácích nám zle zatápěl, ale možná by nás domácí víc překvapili, kdyby sem tam víc využili svých rychlých brk. Na Krulu jsme se připravili.
Z našich jsme v těch chvílích nejvíc oceňovali Bruna na předstoperu. Naběhal včera těch kilometrů požehnaně. Důležitým se ukázal i tah se Zdenálem na hrotu. Najednou jsme měli vepředu dva neohrožené chlapy, kteří jdou do osobních soubojů a hlavně Zdenál ho vybojuje, udrží a úspěšný je i ve hře hlavou! A právě Zdenál se nám všem odměnil dvěma následnými brankami. Tu první dal ve 22´. Po faulu na Žapíka si míč opět postavil Jura. Zase to byla jeho parketa. Tentokrát míč lízl Zdeněk hlavou a usměrnil ho na 1:3!!! Pane jo, to se nám to vyvrbilo!
Sem tam musel své umění ukázat i Vojta, ale hned jsme se znovu vrhali do útoků. Domácí 2x vystřídali, aby oživili své řady a chvilku to bylo znát. Byli důraznější a víc na míči. Ale naše výpady (hlavně Honza Sz.) byly rovněž nebezpečné a tak jsme domácím nedovolili úplně otevřít hru. Jejich snaha upravit nepříznivý stav vyšla do konce 1- půle naprázdno.



































2. půlka:
Začali jsme takovou zvláštní nátlakovou hrou, neboť jsme očekávali velký tlak domácích. Žapíkův přímák ve 48´ bohužel nikdo netečoval a pak nám domácí dali zabrat. Střelecky však byli impotentní, míče lítaly vysoko nad, nebo mimo. Anebo stál v bráně Vojta a ten za sebe nepustil ani myš. Náš tvrdý nekompromisní val (hlavně Žap a Kaka) ukázal, jak se dá úspěšně bránit čemukoliv.
Škoda našeho nevyužitého výpadu 5 na 2 v 54´. Po souboji kulhá Luke a je v 62´ střídán Zdeňkem Klimešem. Zdeněk je naše mladá naděje a určitě ho včera bylo vidět.
Gólovku domácích likvidoval v 71´ Čábo. "Ti to do nás valijou," posteskl si jeden z nás na lavičce. Ale právě v té chvíli to moc dobře udělal Zlatan, kterému se včera taky dařilo a Zdenál se podruhé zapsal do listiny střelců. V 72´ jsme upravili na konečných 1:4 a bylo vymalováno. "Teď už tomu začínám věřit!"
Chvíli na to jsme předvedli další pěkný útok, v němž se přihrávkou blýskl novic Zdeněk Klimeš. V poslední čtvrthodince jsme takticky vystřídali: Bojar Špácu, Vrbič Honzu Sz. a nakonec šel do hry i Petr Řihák místo Zlatana. Těžký zápas jsme zvládli na výbornou a už dneska zbrojíme na nedělní Jaroslavice. Kéž by se vrátili někteří z marodů a kéž by byl k dispozici Karlík. :-)

 "Dobrý fotbal. Tady vidíš, jak je důležitý stoprocentní zadek," dostalo se mi odborného vysvětlení po skončení utkání. A já to můžu jenom potvrdit. Jenom dodám, že k hladkému průběhu zápasu přispěl i bezchybný výkon rozhodčích v čele s hlavním Jiřím Novákem. Tak si představuji sudího pískajícího okres (i výš).






























           (lan)             

1 komentář: