sobota 12. května 2018

Foto z historie božického fotbalu

Když byl na podzim roku 1968 fotbalový tým TJ Sokol Božice opět po letech přihlášen do okresní fotbalové soutěže, musel začít od píky. Naším prvním soupeřem byl další nováček IV. třídy Slavia Hluboké Mašůvky.



Kromě mistrovských utkání hráli naši i přátelské a přípravné zápasy. Jeden z nich se studenty některé z brněnských vysokých škol je zachycen i na fotografii. Za povšimnutí stojí taky proměna našeho fotbalového stánku a jeho okolí. Na některé z fotografií jsou vidět ještě stodoly, místo nichž byly v roce 1974 postaveny dvě čtyřbytovky naproti hřišti.
A úkol pro pamětníky: Byť jsou fotografie nekvalitní, řadu božických hráčů jistě poznáte. Některou z fotografií jsme tady myslím před několika lety i měli.

Jak jsem připomněl na začátku: Letos na podzim zahájíme 50. sezonu naší novodobé fotbalové historie, kdy nepřetržitě startujeme v okresních fotbalových soutěžích. Určitě si všichni přejeme, abychom jubileum oslavili v okresním přeboru. Na kopačkách to mají naši současní fotbaloví reprezentanti. V neděli v Hostěradicích můžeme udělat důležitý krok....

        (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat