sobota 5. května 2018

Na Božickém rybníku slavili Kvapilovi. Pohoda a úsměvy na rybářských závodech

Když to klapne pořadatelům a když se usměje počasí, pak máme všichni příjemný pocit z krásné akce. Již poosmé se sešli přátelé Petrova cechu na upravených březích Božického rybníka v romantickém prostředí božického Údolí lásky. A láska a radost zde nepochybně dneska kvetly....


Nepochybně k tomu přispělo i letošní oživení druhé poloviny závodů v podobě Žraloka suchozemského v podání Mary Kročila. Vynikající jídlo (Mira, Honza, Milan S., Milan M., Peťa S. a další), které mizelo z pultů kuchyně, rychlá obsluha občerstvení a perfektně pracující zázemí akce. Člověk nechce nikoho vyzdvihovat, neboť to byl letos koncert sehraného týmu, který fungoval na 99%. To jedno procento nechávám pro škarohlídy. :-) A musím dodat, že nám letos viditelně chyběli někteří tradiční účastníci akce jako Mistr nebo Laba, které do Údolí lásky nepustily pracovní povinnosti. Tak je všichni zdravíme a dávám zatím pár fotek, postupně doplním další i ze zítřejší nedělní "dorybné", kde si bude moci zachytat každý ZADARMO a bude zde opět vynikající občerstvení s rybími specialitami.
Bořek, Jarda, Milan, Zdeněk, Honza a další a další členové Rybářského sdružení Božice připravili opět výbornou akci, která zraje jako víno - je rok od roku lepší a kvalitnější. A určitě spokojení odcházeli i návštěvníci. Tak dobrou náladu už jsem u rybníka dlouho neviděl. Lidi se sešli a lidi se bavili. A nechyběl zde ani podle mě nejstarší občan obce pan Karel Hala. Jen jsme se nemohli u stolu shodnout, jestli mu je už úctyhodných 93 nebo 94 let. Zeptám se ho zítra na fotbale, kam pravidelně chodí a železné schody zdolá jako mladík.
Palmu úspěchů a vítězství si z Božic odnesla rodina Kvapilova (bohužel nevím odkud, nějak jsem se jich nezeptal). Cenu za nejdelší ulovenou rybu - amura 76 cm - si odnesl Miloš Šebesta.

Dospělí - 76 účastníků:
1. Mirek Kvapil 335
2. Karel Sehnal 298
3. Miloš Šebesta 197
4. Jiří Buksa 194
5. Dana Kuklová 172

Děti - 19 účastníků:
1. Mirka Kvapilová 163
2. Veronika Kvapilová 159
3. Anna Šámalová 127

                      (lan)




























































1 komentář: