úterý 1. května 2018

Na letošních čarodkách

Byl krásný poslední dubnový večer, vítr se utišil, čarodějnice čekala na připravené hranici na svůj každoroční osud, fotbalisti se místo na hřišti otáčeli za barem a všichni jsme čekali, až dorazí lampionový průvod.


To čekání se nám všem zdálo trošku dlouhé, ale budiž...Malí čarodějové a malé čarodějnice i jejich doprovody se na tuto část čarodějnického obřadu moc těší a tak my ostatní musíme vydržet.
Pak už to šlo ráz na ráz: Vystoupení mažoretek, zapálení třímetrové vatry, opékání zdravých špekáčků, ohňová show a lidová zábava.
Každý jsme si našli tu svou společnost a dobře jsme se bavili, že se nám ani nechtělo domů. Teď si tak uvědomuji, že ani nevím, jestli v té chvíli hranice plála nebo už ji naši hasiči zadusili.
Kde všude jinde v Božicích vzplály v pondělním večeru ohně, nevím. Nepochybně na Kolonce a předpokládám, že asi i na Škárkovce, ale nevím.... Tak snad jste se všichni pobavili podle svého a pro příští rok by to asi chtělo nějakou drobnou změnu. Jenom musí mít někdo nějaký nápad  a postarat se o jeho provedení. To je vždycky to nejobtížnější. A taky zajistit minimálně takové počasí jako bylo 30.4.2018. I s nádherným úplňkem Měsíce!

           (lan)



































Žádné komentáře:

Okomentovat