čtvrtek 31. května 2018

Ze života božického Domova

Nevím, jak dlouho to bude trvat (asi dlouho!), než si zvykneme, že se božický domov pro seniory nejmenuje Domov důchodců, ale jenom prostě Domov. Není to jenom symbolické přejmenování, ale má svůj hlubší význam. Třeba taky ten, že se v takovém Domově všichni snaží, aby stáří bylo aktivní a propojené s životem v obci, kde Domov sídlí.


Tak mají v božickém Domově za sebou již třetí ročník Univerzity třetího věku. Vše funguje, jak má a tím pádem není důvod dělat něco jinak, jak jsem uvažoval vloni.
Na webu Domova Božice se k tomu uvádí:

Slavnostní ukončení Univerzity třetího věku

Dne 18.5.2018 se uskutečnilo v Domově Božice slavnostní ukončení Univerzity třetího věku. Z rukou Ing. Bc. Barbory Haškové, zástupkyně Masarykovy univerzity převzalo Osvědčení třináct úspěšných absolventů univerzity. Mezi absolventy byli i zástupci Klubu důchodců v Božicích. Jak poznamenala ve svém projevu Mgr. Miroslava Dohnalová, která společně s Ing. Zbyňkem Dohnalem kurzy lektorovala, Univerzita třetího věku v Božicích je tím mimořádná. S touto výjimečností se zatím nikde jinde nesetkala, přestože i jiní poskytovatelé sociálních služeb měli zájem o propojení komunit. Slavnostní atmosféru umocnilo vystoupení pěveckého sboru De Melodica a přítomnost rodinných příslušníků, kteří s absolventy společně sdíleli radost z dosaženého úspěchu.
           (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat