úterý 19. ledna 2016

Dlouho toužebně očekávaný den konečně nadešel!

Dlouho toužebně očekávaný den konečně nadešel! Ne, nebojte se nebudeme zde hrát Jiráskovu oblíbenou pohádkovou divadelní hru Lucernu, v níž perlil nezapomenutelný správce v podání Jana Pivce, když přednášel tamější vrchnosti poníženou supliku. A poručil jsem Votrubu zavřít! dodal k tomu.


V Božicích snad dneska nikoho - na rozdíl od časného rána před 66 roky - zavírat nebudou, ale malou slavnost máme za sebou.
Rekonstruovaná místní komunikace v ulici "Pod masnou" byla otevřena a dána do užívání veřejnosti. Hned jsem se po ní taky projel, abych zjistil její kvality. Paráda! Silnice nemá chybu a určitě se vyplatilo, že to sice trvalo o něco déle, ale o je to kvalitnější. Jedinou "skvrnku" vidím na posledním snímku, ale ten se mi taky nepovedl a je neostrý. Možná je to tak dobře.
Jezdit zde budeme jenom v nejnutnějších případech a s dodržením omezujících pravidel silničního provozu. Některé dodělávky ještě čekají, ale jezdit se dá. A ten, kdo pravidla poruší, zle svého motorového oře vytrestá, neboť dva zpomalovací pásy jsou nekompromisní!
K historii této ulice se někdy brzy vrátím v samostatném příspěvku.

Stará šatovská dlažba, která byla na části komunikace kdysi položena, poslouží na jaře k vybudování silnice "nad mateřskou školou" v Božicích.

                (lan)









Žádné komentáře:

Okomentovat