pátek 1. ledna 2016

Do nového roku s elánem i novými nápady? Raději být realisty ...

Čas adventní, předvánoční, vánoční a novoroční byl v Božicích opět víc než tradičně nabitý takovým množstvím akcí a událostí, že se prostě stalo to, o čem už jsem jednou psal: Člověk nemá šanci ani náladu navštívit všechno, i kdyby chtěl, a tak si vybírá.


Je jasné, že každý, kdo něco pořádá, je rád, když na akci přijdou návštěvníci a mrzí ho, když tomu tak není podle jeho představ. Záleží též na tom, jaké jsou náklady pořadatelů na to, aby se akce uskutečnila. Pokud třeba pořádáte zábavu, víte, že náklady nebudou malé a nezbývá, než počítat i s rizikem. Nepočítal jsem to, ale řekl bych, že za uvedené období jsme mohli navštívit tak dvacet akcí!!! To už je pěkná sumička ...

A netoliko na tom. Právě začal měsíc leden nového roku 2016 a před námi se znovu otvírají dveře rozmanitých aktivit. Končí hony a lovy (ponovoročním sobotním odchytem zajíců), začíná tradiční Tříkrálová sbírka a začíná plesová sezóna, která sice bude letos kratší, ale minimálně dvě zábavy nás čekají - Školní ples a fašank! Na konci měsíce začíná účast božických fotbalistů na Hrušovanském zimním turnaji, pokračuje Turnaj v kulečníku  a vše zakončí 2. božická zabíjačka první  únorovou sobotu!
A pokud jsem na něco zapomněl, tak mě doplňte. A jak už jsem napsal v jiném příspěvku: Nezapomeňte se podívat do naší nádherné zimní přírody. Je tam krásně a může tam být i ticho, které léči. Jako dneska u Božického rybníka.

                 (lan)

2 komentáře:

  1. A prvním dítětem na Znojemsku i v celém Jihomoravském kraji se stal Jonáš Dojčar z Velkého Karlova. Uvádí to dnešní Znojemský deník. Narodil se 52 minut po půlnoci s údaji 3,94 kg/52 cm. Tak blahopřejeme! (lan)

    OdpovědětVymazat
  2. Myslivci byli s odchytem spokojení, ve vinohradech na Staré hoře odchytili 33 ušáků. (lan)

    OdpovědětVymazat