čtvrtek 21. ledna 2016

V rozporu se zákonem

Policejní kontroly v úterý 19.1.2016 mají opět své objekty z našeho či blízkého regionu. Jedna z nich u Borotic.


Již ráno v 8:15 h zastavila kontrolní hlídka mezi obcemi Lechovice a Borotice traktor. Jak posléze zjistila osmatřicetiletý muž vůbec nevlastní řidičský průkaz. Započatou jízdu tak musel nedobrovolně ukončit.

Další dva řidiči dýchali ve večerních hodinách v Hostěradicích. Osmapadesátiletý řidič z Brna nadýchal 1,61 promile a dvaadvacetiletý mladík ze Znojemska 0,66 promile alkoholu. Ani jejich jízda neměla toho dne pokračování.
A ještě dodatek z policejního hlášení 21.1.2016: 
V obci Hostěradice jsme před půlnocí přistihli dalšího řidiče pod vlivem návykové látky. I jemu jsme ihned zadrželi řidičský průkaz a zakázali pokračovat v činnosti. Jednalo se o jedenapadesátiletého muže v osobním vozidle Renault Clio, jemuž v krvi proudilo 1,91 promile alkoholu. Jeho protiprávním jednáním se dále zabýváme.
Sám jsem zaznamenal poměrně značný pohyb policejních vozidel včera po celém území jižní části kraje. Tím, že jsem pobýval v Brně, v Mor. Krumlově, ve Znojmě a v podvečer až téměř na hranicích s Krajem Vysočina, o tom vím své. Přes obce jsem jel padesát (!) a žádná hlídka mě nikde nekontrolovala. A tak se nejčastěji setkávám s ranními dechovými zkouškami u kruháku Božice - Břežany - Mackovice - Čejkovice. Jejich množství už ani nepočítám.
                                        (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat