sobota 30. ledna 2016

Fotbal: Do turnaje jsme vstoupili porážkou


V kombinované sestavě, bez řady opor a proti silnému soupeři jsme v sobotu v 10 hodin vyběhli na umělku v Hrušovanech n. Jev. Viděl jsem až část druhého poločasu, takže nemůžu podat plastický obraz celého utkání.
Jezeřany-Maršovice - Božice 5:1 (2:0). Náš čestný úspěch zaznamenal v první části druhé půle Míša Topolčan a završil tak náš několikaminutový tlak a dvě předcházející šance Romana a Míši.
Hráli jsme v té chvíli docela dobře, usadili jsme se na půlce soupeře a zdálo, že bychom mohli hrát o slušný výsledek ...
"Hodně jste omladili," konstatovali jezeřanští funkcionáři, s nimiž se znám od dob našich společných bojů v trojce a pak v okrese. Tak pravdou dneska bylo, že jsme na lavičce měli jediného náhradníka a v závěru se proháněl po hřišti i vedoucí týmu Martin.
V brance stál Vojta, který aspiruje na jedničku v týmu, jelikož Míša míří výš ... a rozšíří kolonii více než sedmi stovek českých hráčů, kteří hrají u našich jižních či západních sousedů. Dneska hrál ještě za nás, ovšem na hrotu božického útoku. Vedle něj se pohyboval Messi. Záloha byla půl na půl - Míša Top a Vojta Maruštík, k nim hostující Pavel Michalovič a Lopík mladší, kterého střídal Peťa Procházka. Dlouho odolávala obrana, kterou dirigoval z pozice stopera Lopík starší s Romanem Šobem a Martinem Zedníčkem po stranách a Zdeňkem Chrenovským na předstoperu. Vlastně až natažená třísla Martina, jeho vystřídání a chvilkové rozhození našich nabídlo hostům gólově zúročit narůstající tlak. Během pěti minut jsme třikrát inkasovali - a bylo vymalováno!
Zápas končil ve velmi přátelskému duchu, pozdravy hráčů obou týmů i rozhodčích. Líbilo se mi to. Svědčí o tom i závěrečná série fotografií. Snad jenom škoda, že jsme přeci jenom v rámci zimní přípravy trošku víc neběhali po vesnici :-)! Některým hráčům i fanouškům tato forma zimní přípravy chybí ...

Naše sestava: Vojta Bačo - Roman Šob, Pavel Ležák, Martin Zedníček - Zdeněk Chrenovský - Vojta Maruštík, Pavel Michalovič, Michal Topolčan, Patrik Ležák - Radek Šob, Michal Hrubý. Střídali Petr Procházka a Martin Topolčan. Vedoucí mužstva Martin Topolčan. Fanoušci Božic: Bohunka, Karolína, Jana, Pavel Šulan a já.

Kdo nám dneska chyběl: hrající trenér Broněk Juřica, stoper Jara Jandásek, záložníci Honza Kudlička. Jiří Pavelčík, David Švejdík a Karel Vávra a útočníci Evžen Egner a Honza Szabó. Dále chyběl Broněk Horáček a možná ještě někdo, omlouvám se, na koho jsem zapomněl.

                (lan)
















































Žádné komentáře:

Okomentovat