úterý 12. ledna 2016

Pozor na dopravní překážku. Prasklá kanalizace (akt.12.1.)

Řada řidičů zaregistrovala v těchto dnech překážku na silnici u farské zdi. Pravděpodobně porucha vodovodního řadu vedla pracím na silnici.


Byl jsem včera večer trošku zaskočen, když se mi v mlžném oparu zjevila značka a pak i kovová ohrádka u pravé krajnice ve směru na Borotice. Co přesně se v uvedeném místě stalo, nevím. Informace nebyla občanům dána ani hlášením obecního rozhlasu. Tedy minimálně těm, kteří hlášení rozhlasu odebírají v e-mailové verzi.
Probíhající tuhá zima dává božickému vodovodnímu řadu zabrat a v krátké době se jedná již o druhou poruchu. Plánovaná rekonstrukce je tedy asi naprostou nutností a nezbytností.

Podle dnešní odpolední zprávy na facebooku obce se jedná o následující situaci:
V uplynulých dnech jste jistě zaregistrovali značné množství splaškové vody na silnici nad kostelem. Jednalo se o poruchu - prasklý výtlak kanalizace. Po zjištění závady byl výtlak odstaven a fekálie z čerpací stanice v Č. Křídlovicích byly vyváženy cisternovým vozem Vodárenské a.s. do ČOV. V této chvíli je již porucha odstraněna, dopravní omezení potrvá do čtvrtka 14.1.2016. Silnice byla provizorně zabetonována, finální oprava komunikace proběhne v jarních měsících.

           (lan)



Žádné komentáře:

Okomentovat