čtvrtek 28. ledna 2016

Na čem se pracuje, co se chystá ...

Jsou čtenáři, kteří čekají, co se na blogu probozice.cz objeví a o čem si počtou, jsou jiní, kteří skřípou zuby a nejraději by tento informační "kohoutek" zavřeli. Domácí preferují zprávy z Božic, čtenáři z okolí si oblíbili "okénko sousedů". Někdo si přeje, aby se zde objevovaly především (nebo dokonce jenom) zprávy pozitivní, jiní mi dodávají informace ze všech "úhlů pohledu".


Nejsem žádný profesionál, který by se tímto živil. Snažím se pro vás vybrat pestrou paletu témat "od Bacha po Vlacha" a samozřejmě, že i zpracování a vyznění dělám tak, jak mi aktuální informace a můj názor dovolí. Toto vysvětlení posílám těm, jejichž příspěvky jsem zkrátil nebo neotiskl. Ale respektuji každý názor, máme na něj všichni právo.

V Božickém zpravodaji píše pan starosta o připravované stavbě kruhového objezdu u sýpky a budování komunikace k mostu přes Příční potok v Údolí lásky. Jakmile obec schválí svůj finanční podíl na akci, která má hodnotu 30 miliónů Kč, určitě se Správa a údržba silnic pustí do kruháku a obec do zmíněného chodníku k mostu.
Taky si všímá problému, kterému jsme na tomto blogu věnovali - na podnět řady z vás, našich čtenářů - dost prostoru. Řeč je o venčení psů a znečišťování veřejných prostranství. Mezi zvažovanými opatřeními je podle pana starosty "určitá forma monitorování veřejných prostranství". Třeba nějaké fotopasti???

O svých některých aktivitách informuje Družstvo božických vinařů. Tou nejbližší bude XV. Božický košt na Boží hod velikonoční - v neděli 27.3.2016.

O velikonočním víkendu taky začnou okresní fotbalové soutěže. Zatím je to tak, že v neděli 27.3.2016 vyrazíme k prvnímu zápasu do Hostimi. Zápas začíná v 15 hodin a bude to už letního času. Pokud bude zápas přesunut na sobotu, bude se hrát ještě podle stávajícího zimního času ...

Neobvykle rušno je v Hostinci u Šíbla. Všichni se již těší, co bude následovat po důkladné rekonstrukci.
Zato v křídlovickém Hostinci Pod kostelem je podezřelé ticho ...

Pod taktovkou slečny Bohunky ladí hasiči své "půlnoční překvapení". Určitě se v sobotu 30.1.2016 přijdeme podívat ...

Hodně kulturních a společenských akcí nás v Božicích čeká v březnu. Píše se o nich v Božickém zpravodaji, jenom musíte poctivě pročítat všechny příspěvky :-!

Již tuto sobotu 30.1.2016 probíhá po celý den Božický fašank (viz plakáty a pozvánky) a v 10 hodin se jedeme podívat do Hrušovan n. Jev. na úvodní vystoupení našich fotbalistů. My fanoušci doufáme, že nastoupíme v maximální sestavě a že budeme atraktivnímu soupeři z Jezeřan-Maršovic důstojným soupeřem ...

A děkuji všem spolupracovníkům. Ať je rok 2016 lepší než ten, co nedávno skončil.

               (lan)

Žádné komentáře:

Okomentovat