středa 6. ledna 2016

Úterní nehody v okolí se šťastným koncem (akt.)

U Křídlůvek ...
Rozbředlý uježděný sníh a nepřizpůsobení rychlosti stavu vozovky i povětrnostním podmínkám stály za úterními dopravními nehodami v našem okolí. Ráno v lechovických serpentinách a odpoledne mezi Hrádkem a Křidlůvkami.


Zprávu o nich podala ve středu Policie ČR:
Druhá včerejší havárie se odehrála krátce po půl osmé ráno u obce Lechovice. Čtyřicetiletý muž z Uherskohradišťska jel se Škodou Octavia směrem na Znojmo a asi půl kilometru před Lechovicemi na silnici I/53 skončil v příkopu. Pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy při projíždění pravotočivé zatáčky a na rozbředlém sněhu dostal smyk. Než se auto zastavilo, přetočilo se ještě koly vzhůru. Vše se naštěstí obešlo bez zranění osob. Způsobená škoda je zhruba dvě stě tisíc korun.
     O půl třetí odpoledne se odehrála třetí obdobná havárie. Třiapadesátiletý řidič osobního vozu Mercedes s rakouskou registrační značkou jel od obce Hrádek směrem na obec Křídlůvky. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy povětrnostním podmínkám a stavu komunikace a na rovném úseku dostal smyk. Vyjel ze silnice a bokem narazil do vzrostlého stromu. Utrpěl tím lehké zranění a v kabině zůstal zaklíněn. Dveře mu s použitím techniky otevřeli hasiči. Záchranáři pak muže převezli do nemocnice. Způsobená škoda na vozidle je vyčíslena na padesát tisíc korun.        
     Alkohol před jízdou nepil ani jeden z havarovaných řidičů. 

Snímky jsou převzaty z http://www.policie.cz/

Dalších drobnějších kolizí, hodin a "příkopových nehod" bez větších škod bylo v úterý v našem okolí povícero. Hlavně zrána, kdy byla většina silnic ještě neošetřených. Zkrátka a dobře, chce to nohu z plynu a jet tak, abychom měli volant pod kontrolou, nikoliv naopak.
                          (lan)


Ráno u Lechovic ...


Odpoledne u Křídlůvek

1 komentář:

  1. I dneska bylo na Znojemsku několik dopravních nehod, z nichž k nám nejbližší byla v Branišovicích: Došlo k ní v 16:20 a ještě před chvílí se odstraňovaly její následky. Došlo zde ke střetu osobního a nákladního vozidla, byla to nehoda se zraněním a nákladní vozidlo muselo být vyprošťováno. Objízdná trasa vedla přes Vlasatice. (lan)

    OdpovědětVymazat